Oud AZ-ster Kist vreest dat Ajax Stengs en Boadu haalt: "Rotgeld"

15 december 2019, 08:58

Ajax kan komende zomer weleens met een grote zak geld in Alkmaar aankloppen om AZ twee sterspelers en misschien zelfs de trainer afhandig te maken. Die verwachting spreekt Kees Kist uit in aanloop naar de topper van vanmiddag tussen AZ en Ajax. De oud-spits die in zijn tijd bij AZ de ene na de andere treffer produceerde, stelt dat AZ echter meer in huis heeft dan die sterkhouders.

"AZ is meer dan alleen Stengs, Boadu en Wijndal waar iedereen over praat", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik vind keeper Bizot goed, maar Koopmeiners vind ik helemaal top. En Idrissi steekt in supervorm. Het wisselvallige van de afgelopen jaren is er vanaf, dit AZ is een stabiele ploeg geworden."

AZ kampioen?

Kist, die zelf in 1981 kampioen werd met AZ, gelooft dat er dit jaar zomaar opnieuw een landstitel aan kan komen. "Als je aan het begin van het seizoen had gevraagd wie er kampioen zou worden, dan had ik volmondig Ajax gezegd. Maar de competitie vordert en vordert en zie wat er aan het ontstaan is", looft hij zijn voormalige werkgever.

Hij vreest echter wel dat Ajax komende zomer zal proberen de sterren van het elftal weg te kopen. "Ik ben bang voor AZ dat die jongens komende zomer worden opgehaald door Ajax als vervangers van Ziyech en Van de Beek", doelt Kist op Boadu en Stengs. "En als Ten Hag vertrekt, dan kan onze trainer (Arne Slot) ook zomaar naar Ajax gaan. Dat rotgeld speelt een veel te grote rol."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen