Spaanse media kritisch op De Jong na duel Barcelona

Spaanse media kritisch op De Jong na duel Barcelona

14 december 2019 – Na het puntverlies van FC Barcelona op bezoek bij Real Sociedad heeft vooral Frenkie de Jong kritiek gekregen van de Spaanse kranten. De Oranje-international wordt voornamelijk verweten te weinig mee te doen in het aanvallende spel.De Catalanen zetten dankzij het 2-2 gelijkspel de koppositie op het spel. In Estadio Anoeta speelde De Jong de hele wedstrijd, maar imponeerde hij net als heel Barcelona niet. Marca typeert het spel van De Jong als volgt: "'Hij verrichtte veel werk, maar leverde aanvallend nauwelijks een bijdrage." Daar sluit AS zich bij aan. De krant vond het 'Een van zijn slechtste wedstrijden' in het shirt van Barcelona. "'Het was niet zo dat Frenkie slecht voetbalde, zeker niet, maar zijn aandeel aan het spel was zeer gering. In sommige fases was hij zelfs onzichtbaar en voor een speler van zijn niveau is dat onvergeeflijk."

Diario Sport is wel redelijk positief over het spel van de Nederlander. Hij krijgt als rapportcijfer een krappe zes uit, een van de weinige Barcelona-voldoendes. "Hij was de middenvelder die het spel het meest probeerde te maken en het team naar voren hielp."

Aanstaande woensdag wacht het cruciale duel om de koppositie, dan treffen Real Madrid en Barcelona elkaar voor El Clasico.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021