Vitesse maakt einde aan negatieve reeks na winst bij FC Twente

14 december 2019, 22:42

Vitesse heeft zaterdagavond na zes wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens gewonnen in de Eredivisie. De Arnhemmers boekten in de Grolsch Veste een belangrijke 0-3 overwinning op FC Twente en blijven zodoende uitzicht houden op de play-offs voor Europees voetbal. De Enschedeërs wisten op hun beurt voor de vierde keer op rij niet te winnen en moeten steeds nadrukkelijker naar beneden kijken. Het gat met de degradatiezone is inmiddels slechts vier punten.

Gonzalo García García en Joseph Oosting moesten allebei twee wijzigingen doorvoeren in hun basiself. Twente kon voor eigen publiek namelijk niet beschikken over Paul Verhaegh en Godfried Roemeratoe. De geblesseerde spelers werden vervangen voor Julio Plezueguelo en Javier Espinosa. Vitesse moest het in Enschede stellen zonder Matus Bero en Riechedly Bazoer, die beiden afwezig waren vanwege een schorsing. Routinier Keisuke Honda en basisdebutant Patrick Vroegh kregen om die reden een kans vanaf de aftrap.

Ondanks de veranderingen begonnen beide ploegen aanvallend in de Grolsch Veste. De bezoekers kregen met enige regelmaat ruimte op de helft van Twente, maar waren zelf bijzonder slordig bij het vijandelijke doel. De gastheer wist vooral via Aitor Cantalapiedra gevaar te stichten. De Spaanse aanvaller haalde een aantal keer de trekker over, maar doelman Remko Pasveer bleek alert. In de slotfase van de eerste helft liet García García zijn onvrede blijken door Keito Nakamura vroegtijdig naar de kant te halen ten faveure van Rafik Zekhnini.

Na de thee kwam Vitesse overduidelijk beter uit de kleedkamer. Honda krulde een hoekschop tegen de buitenkant van de paal en zag ploeggenoot Bryan Linssen even later alsnog voor de openingstreffer zorgen. De aanvoerder van de Arnhemmers verscheen na een lange bal van Pasveer alleen voor Drommel en bleef ijzig kalm: 0-1. Niet veel later bracht het houtwerk andermaal redding voor de thuisploeg. Linssen vond Nouha Dicko in het zestienmetergebied van Twente, maar de huurling knalde met links hard tegen de paal.

Twente had geen antwoord op de treffer van Linssen en bleef klungelen in de achterhoede. Een foutje van invaller Peet Bijen werd hard afgestraft door Dicko. Dit keer bleef hij wel koelbloedig en schoof hij de 0-2 achter Brondeel. Nadat Oriol Busquets namens Twente een kansje op de aansluitingstreffer had gemist, maakte Linssen een einde aan alle onzekerheid. Na zwak verdedigen van Plezueguelo mocht Matavz door aan de rechterkant. Hij legde de bal panklaar neer voor Linssen, die de 0-3 voor zijn rekening nam.

In de slotfase had Drommel nog een passend antwoord op een vrije trap van Honda, maar de gasten zullen desondanks zeer tevreden zijn met de verlossende driepunter. Voor beide ploegen staan er dit kalenderjaar nog twee wedstrijden op de planning. Twente speelt dinsdag in de KNVB Beker tegen Go Ahead Eagles en sluit 2019 vrijdag af met een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk. Vitesse moet dinsdag in het bekertoernooi thuis aan de bak tegen ODIN'59. Daarna wacht voor de Gelderlanders zondag nog een thuisduel met VVV-Venlo.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joël Drommel 6; Julio Plezueguelo 6, Oriol Busquets 6, Xandro Schenk 6 (43. Peet Bijen 5.5), Calvin Verdonk 6; Lindon Selahi 6, Javier Espinosa 6, Wout Brama 6; Keito Nakamura 4 (40. Rafik Zekhnini 6), Haris Vuckic 5.5 (75. Emil Berggreen -), Aitor Cantalapiedra 6.5.

Vitesse: Remko Pasveer 6.5; Julian Lelieveld 6.5, Danilho Doekhi 6.5, Armando Obispo 6.5, Max Clark 6.5; Keisuke Honda 6.5, Patrick Vroegh 6.5 (76. Yassin Oukili -), Navarone Foor 6.5; Nouha Dicko 6.5 (69. Oussama Tannane), Tim Matavz 6.5 (81. Thomas Buitink -), Bryan Linssen 7.5.

Man of the Match: Bryan Linssen

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen