Fortuna zet uitstekende reeks in eigen huis voort tegen RKC

Fortuna zet uitstekende reeks in eigen huis voort tegen RKC

14 december 2019 – Het is Fortuna Sittard gelukt om voor de vijfde keer op rij een thuiswedstrijd te winnen door RKC met 3-2 te verslaan. Hans Mulder en Clint Leemans waren de doelpuntenmakers aan Waalwijkse zijde. Een doelpunt van Mark Diemers en twee goals van matchwinner Vitalie Damascan waren genoeg voor drie punten voor Fortuna. RKC eindigde de wedstrijd nog met tien man na een rode kaart van Darren Maatsen.De wedstrijd tussen Fortuna en RKC was niet alleen een kelderkraker, maar ook een duel tussen de twee meest gepasseerde defensies van de Eredivisie. Het beloofde dus een doelpuntrijk duel te worden. De eerste helft liet zich kenmerken door een enorm hoog tempo en veel strijd, waardoor zich een hele open wedstrijd ontpopte. Al na negen minuten spelen opende RKC de score. Mulder kroop uit een corner slim voor Branislav Ninaj en kopte van dichtbij raak. Nog geen vijf minuten later was er een razendsnel antwoord van Diemers. De middenvelder krulde de bal vanaf de punt van de zestien meter via de paal in de verre bovenhoek. Of het een mislukte voorzet of een geniale poging betreft, is onduidelijk.

Wel was het duidelijk dat beide ploegen vol voor de overwinning gingen. Na ruim een halfuur spelen ging Tesfaldet Tekie in de fout door de bal in eigen zestien te ver voor zich uit te spelen. Leemans pikte de bal op en schoot vol overtuiging de bal om doelman Alexei Koselev heen. Daarna probeerde Fortuna wederom een snelle gelijkmaker te bewerkstelligen. Het kreeg goede mogelijkheden via Felix Passlack, die de bal recht op de doelman af schoot en via een spectaculaire omhaal van Vitalie Damascan in de handen van Vaessen. Op slag van rust viel de 2-2 alsnog voor de ploeg uit Sittard. Na een kleine scrimmage viel de bal precies voor de voeten van Damascan en voor hem was het vervolgens een koud kunstje om af te werken.

Ook na de rust gingen de ploegen vrolijk verder met doelpunten maken. Het balverlies van Sylla Sow leidde het tweede doelpunt van Damascan in. Amadou Ciss nam de bal over en produceerde een afgemeten voorzet op het hoofd van de Moldaviër die de bal al vallend in de verre hoek kopte. Vanaf dat moment lukte het RKC niet meer om gevaarlijk te worden. Fortuna kreeg in de 82e minuut een gigantische kans toen Sambou vanaf zes meter van het doel op de paal schoot. Een ruime minuut later moest RKC de strijd vervolgen met tien man nadat Maatsen natrapte bij Sambou. Ondanks de man minder werd het in de slotfase toch nog gevaarlijk. Twee goede mogelijkheden voor de ingevallen Anas Tahiri en Mario Bilate waren niet aan hen besteed en dus eindigde de wedstrijd in 3-2.

Fortuna klimt door de overwinning naar plek dertien en speelt de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Willem II. De Waalwijkers krijgen bezoek van FC Twente.

Opstellingen en beoordelingen*:
Fortuna Sittard: Alexei Koselev 5,5, Clint Essers 6, Branislav Ninaj 6, Martin Angha 6,5, George Cox 6,5, Felix Passlack 6, Jorrit Smeets 5,5, Mark Diemers 7, Tesfaldet Tekie 4,5 (Alex Carbonell 6,5), Vitalie Damascan 7 (Bassala Sambou -), Amadou Ciss 6,5 (Wessel Dammers -).

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5,5, Saïd Bakari 6 (Ingo van Weert -), Hannes Delcroix 5,5, Hans Mulder 6,5, Fabian Sporkslede 6, Clint Leemans 6,5, Stijn Spierings 5,5, Daan Rienstra 6 (Anas Tahiri -), Sylla Sow 5 (Lennerd Daneels -), Mario Bilate 5,5, Darren Maatsen 6.

Man of the match: Vitalie Damascan

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 19 januari 2020

  2. zaterdag 18 januari 2020