Leicester wint niet van Norwich, Chelsea verslikt zich

Leicester wint niet van Norwich, Chelsea verslikt zich

14 december 2019 – In de Premier League heeft Leicester City punten gemorst. De naaste belager van de vooralsnog ongenaakbare koploper Liverpool zag dat degradatiekandidaat Norwich City ondanks een eigen goal van Tim Krul een punt af wist te snoepen van de Engelse verrassing van dit seizoen: 1-1. Chelsea ging op pijnlijke wijze ten onder tegen het stuntende Bournemouth, dat op Stamford Brigde met 0-1 won.Laagvlieger Norwich City kon wel een resultaat gebruiken, aangezien het gat met de clubs boven de rode streep toch al vier punten was. Op het oog een loodzware klus, uit bij nummer twee Leicester City, maar Norwich bood uitstekend partij bij The Foxes. Na een lange sprint schoot Teemu Pukki via een lage schuiver raak.

De verrassende voorsprong hield dankzij een onfortuinlijke Tim Krul geen stand. De keeper van Norwich probeerde een kopbal van Jamie Vardy te keren, maar zijn redding zorgde er uiteindelijk voor dat het doelpunt op naam van de Nederlander kwam. In het restant van de wedstrijd hield Norwich stand en pakte het na twee nederlagen weer eens een punt.

Chelsea – Bournemouth: 0-1
Midweeks won Chelsea nog met 2-1 van Lille in de Champions League en overwinterde de ploeg van manager Frank Lampard knap in het miljardenbal, ten koste van Ajax. In de Premier League ging het een paar dagen later een stuk moeizamer. Bournemouth, zonder de geblesseerde Nathan Aké, verweerde zich dapper op Stamford Brigde en zorgde kort voor tijd voor een stunt van jewelste. Middenvelder Dan Gosling maakte in de 84e minuut de enige treffer van het duel en daardoor neemt Bournemouth afstand van de degradatiezone.

Overige uitslagen:
Sheffield United – Aston Villa: 2-0
Burnley – Newcastle United: 1-0

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 23 februari 2020

  2. zaterdag 22 februari 2020

  3. vrijdag 21 februari 2020