Fouten kosten koploper Barcelona punten bij Sociedad

14 december 2019, 17:57

In een meeslepend voetbalgevecht heeft FC Barcelona punten verspeeld. Tegen Real Sociedad kende de Catalanen een dramatische start en ondanks treffers van Antoine Griezmanne en Luis Suárez kwam Barcelona niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Niet voor het eerst dit seizoen kwam Barcelona, dat overwinterde in de Champions League, in de vaderlandse competitie wisselvallig voor de dag. Een fout van de geroutineerde Sergio Busquets, die samen met Frenkie de Jong op het middenveld stond, resulteerde al snel in een penalty voor Real Sociedad. De Spanjaard deelde een onhandig duwtje uit. Mikel Oyarzabal benutte het buitenkansje na twaalf minuten: 1-0.

Eigenlijk legde de Catalaanse koploper maar weinig op de mat, maar dankzij twee momenten stond het vijf minuten na rust wel plots op voorsprong. Antoine Griezmann deed zijn oude club middels een wippertje pijn en Luis Suárez was in de tweede helft trefzeker. Zo leek Barcelona de wedstrijd weer in handen te hebben.

Uit het niets viel na een uur spelen de gelijkmaker voor de thuisploeg. Alexander Isak, die ooit furore maakte als huurling van Willem II, tikte de bal van dichtbij binnen nadat Marc-André Ter Stegen een ogenschijnlijk simpele voorzet niet kon verwerken. Zodoende verspeelde Barcelona punten, mede doordat het in de slotfase geen penalty kreeg, en kan Real Madrid de eerste plaats dit weekend overnemen. De Koninklijke speelt morgen (zondag) tegen Valencia