Bayern München haalt uit tegen Werder, 'rood' verlies voor Bosz

14 december 2019, 17:25

Met dank aan Philippe Coutinho heeft een ontketend Bayern München met flinke cijfers gewonnen van Werder Bremen. In Zuid-Duitsland keek de regerend landskampioen bijna een helft lang tegen een achterstand aan, maar na een wervelende tweede helft werd het liefst 6-1 voor Bayern. Peter Bosz kende bij hekkensluiter FC Köln een frustrerende middag met Bayer Leverkusen.

Bayern München – Werder Bremen: 6-1

Bijna een helft lang leek Der Rekordmeister op weg naar een nieuwe dreun in de Bundesliga. De ploeg van Hansi Flick stond voor deze speelronde slechts op een zevende plaats en verloor vorige week in de slotminuut de topper tegen Borussia Mönchengladbach. Ook tegen Werder Bremen, met Davy Klaassen als linkermiddenvelder, was het begin moeizaam. Milot Rashica (ex-Vitesse) maakte na een kwart wedstrijd de fraaie openingstreffer. De aanvaller stak het halve veld over en kogelde de bal achter Manuel Neuer.

Aan de hand van Philippe Coutinho draaide Bayern het duel helemaal om. Vlak voor aanvang van de blessuretijd maakte de Braziliaan de gelijkmaker en in de vierde minuut van de extra tijd wist ook Robert Lewandowski te scoren. In de tweede helft dartelde Bayern weer als vanouds in de eigen competitie. Coutinho maakte met zijn tweede na rust aan alle onzekerheid een eind. Ook Lewandowski pikte zijn tweede mee en heeft dit seizoen liefst 29 goals in 23 wedstrijden gemaakt. Dankzij weer Coutinho en Thomas Müller werd het arme Werder met liefst 6-1 naar huis gestuurd.

FC Köln – Bayer Leverkusen: 2-0

De ploeg van Peter Bosz slaagde midweeks er niet in om Champions League-overwintering af te dwingen en moest tegen hekkensluiter FC Köln de kater weg zien te spoelen. Dat lukte de formatie van Bosz, die zonder Daley Sinkgraven aantrad, niet. Na een rode prent voor Aleksander Dragovic incasseerde Bayer een kwartier voor tijd de nekslag van de rode lantaarndrager. Jhon Córdoba besliste het duel met een laag schot in de rechterhoek. Voor Bayer werd het daarna alleen maar erger, want na een opstootje met Kinsley Ehizibue kreeg Leon Bailey rood en moesten de gasten het duel met negen man afmaken. Sebastiaan Bornauw kopte Köln uiteindelijk nog naar de 2-0 zege.

Mainz 05 – Borussia Dortmund: 0-4

Borussia Dortmund plaatste zich in tegenstelling tot Leverkusen wel voor de laatste zestien in het miljardenbal en de feestweek kreeg tegen Mainz met een 0-4 zege een passend vervolg. Marco Reus, Jadon Sancho, Thorgan Hazard en Nico Schulz scoorden tegen Jermiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius.

Overige uitslagen

Paderborn – Union Berlin: 1-1

Hertha BSC – Freiburg: 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen