Rooney hoopt nog op promotie met Derby en leert veel van Cocu

14 december 2019, 15:54

Wayne Rooney heeft goede hoop dat het Derby County van manager Phillip Cocu het zeer matige seizoen nog kan redden in de Championship. De 34-jarige aanvaller, die in januari voor de club kan debuteren en nu al inde technische staf van Cocu is opgenomen, geeft aan er veel van de Nederlandse trainer te leren.

Dat vertelt Rooney op een persconferentie van de club. Derby, vorig jaar dichtbij promotie naar de Premier League, staat dit seizoen slechts zestiende. Rooney, sinds kort in de dug-out te bewonderen van de club, erkent dat het vooralsnog ondermaats is wat de club laat zien. Vooral in aanvallend opzicht schiet de club tekort. "Dat is iets waar we aan moeten werken. We weten dat het beter kan en dat er dit seizoen nog veel te halen is. De verschillen in de competitie zijn klein. We zijn helemaal niet ver van de play-offplaatsen verwijderd, dus het is nu zaak om een goede serie neer te zetten."

Op 2 januari kan Rooney na zijn dienstverband bij DC United eindelijk weer minuten maken in een voetbalshirt. De routinier kan niet wachten. "Als ik morgen speelgerechtigd zou zijn geweest, zou ik zonder moeite kunnen spelen." Maar vooralsnog rest een plek in de dug-out als lid van de technische staf. Een andere tak van sport, maar volgens Rooney wel een leerzame. "Ik voel me hier al helemaal op mijn plek en ben gelukkig met de input die ik al heb gekregen buiten de trainingen om. Het is geweldig om met Phillip samen te werken en van hem te leren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen