De Jong geniet van onderonsje met Eiting: "Charme van voetbal"

De Jong geniet van onderonsje met Eiting: "Charme van voetbal"

14 december 2019 – SC Cambuur ging vrijdag in de topper tegen Jong Ajax met 0-2 onderuit, maar Henk de Jong was ondanks de nederlaag niet beteuterd. De Friese coach genoot van de wedstrijd en ook van een onderonsje met Carel Eiting ná het duel in Leeuwarden."Met Eiting van Ajax, een prachtig spelertje, heb ik net een hele tijd staan praten over voetbal. Over hoe wij dingen doen en zij dingen doen. Dat vind ik mooi, daar hou ik van", laat De Jong weten voor de camera van FOX Sports. "Praten over voetbal, hoe wij druk zetten en er onderuit kwamen. Dat dat soort dingen gebeuren, vind ik de charme van voetbal."

Tegen Jong Ajax ging SC Cambuur voor de eerste keer dit seizoen in een thuiswedstrijd onderuit. "Het was een mooie wedstrijd. Hier worden we beter van. Dat zei ik ook tegen de jongens. Ze waren teleurgesteld en dat is terecht, want we hebben verloren, maar verliezen hoort ook bij de sport. Als we zielig gaan doen, verliezen we weer. Ik vond het een topwedstrijd."

Geen penalty
Wel vindt De Jong dat SC Cambuur bij een 0-1 stand een strafschop had moeten krijgen. Jamie Jacobs kreeg een trap in zijn gezicht, maar de scheidsrechter floot niet. "Het was voor de scheidsrechter ook lullig, want die dacht dat er niks gebeurde. Het was natuurlijk wel zo, maar het is niet waar dat we door de scheidsrechter hebben verloren. We hebben verloren van een goed Ajax."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 28 januari 2020

  2. maandag 27 januari 2020