Jørgensen worstelt: "Ik moest lachen na misser tegen PEC"

Jørgensen worstelt: "Ik moest lachen na misser tegen PEC"

14 december 2019 – Het is vooralsnog niet het seizoen van Nicolai Jørgensen. De Deense spits kwakkelt al geruime tijd met blessures en kan in de minuten die hij speelt vaak het verschil niet maken. Jørgensen miste, net als vorig seizoen, de voorbereiding en ondervindt daar nu nog steeds de gevolgen van."Ik maak het nu voor de tweede keer achter elkaar mee. Een ramp", noemt Jørgensen het in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik wil zo graag fit zijn en als dat geruime tijd maar niet lukt, krijgt je al die domme gedachten in je hoofd die je helemaal nergens brengen. Ik werk al maandenlang echt keihard om helemaal fit te zijn en te blijven. Maar als je een volledige voorbereiding mist, loop je vaak gedurende het seizoen tegen andere pijntjes aan waar je ook weer van moet herstellen. Dat vertraagt het proces en dat frustreert. Maar het komt goed."

Jørgensen wist dit seizoen nog maar twee keer het net te vinden. Tegen PEC Zwolle en Vitesse had hij zijn doelpuntentotaal kunnen opkrikken, maar de spits hielp enorme kansen om zeep "Ik moest zelfs lachen na de misser tegen PEC", erkent de Deen. "Als je zo'n kans mist, vraag je jezelf op dat veld echt maar één ding af: ik voetbal meer dan 25 jaar, hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat ik die bal niet tussen de paal heb geschoten? Ik lachte min of meer mezelf uit. Ik keek naar de fans op de tribune en hoorde dat die mensen mijn naam scandeerden. Dat betekende zoveel voor me. Ik denk wel dat de fans weten dat ze belangrijk ze zijn voor ons. Maar ik denk niet eens dat ze weten hoe belangrijk ze echt zijn."

Feyenoord trekt in januari mogelijk een extra spits aan, wat Jørgensen aanmoedigt. "Ik heb zelf voor het seizoen nog gezegd dat het goed voor Feyenoord zou zijn als er een tweede centrumspits bij zou komen. Ik heb er nog niets over gehoord, maar ik denk wel dat de club iets gaat doen in januari. Meer concurrentie zal ons goed doen. Ik had het met Michiel Kramer en later met Robin van Persie. Je wordt er gewoon beter van."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 19 januari 2020

  2. zaterdag 18 januari 2020

  3. vrijdag 17 januari 2020