Gutiérrez: "Ik ben een betere speler dan ik heb laten zien"

14 december 2019, 09:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Érick Gutiérrez werd anderhalf jaar geleden met veel bombarie naar Eindhoven gehaald, maar de 24-jarige middenvelder heeft nog altijd niet écht overtuigd in het PSV-shirt. Dat het beter moet, realiseert de Mexicaan zich terdege. "Ik ben een betere speler dan ik zelf heb laten zien", is hij kritisch op zichzelf.

In een onderhoud met het Eindhovens Dagblad erkent Gutiérrez dat hij zijn belofte nog niet heeft ingelost. De Mexicaan startte in alle competities slechts zeventien keer en heeft niet voor een langere tijd een basisplaats kunnen vasthouden. "De enige die dat kan veranderen ben ik zelf. Ik moet keihard werken om het nóg beter te doen, maar soms is het moeilijk. Als ik een wedstrijd of vijf, zes niet speel, heb ik geen ritme meer en mis ik bepaalde automatismen. Ook word ik beter als ik een langere periode wel speel", aldus de middenvelder.

Dat Mark van Bommel vaak voor andere spelers op het middenveld kiest, respecteert de Mexicaan. "Natuurlijk wil ik meer spelen en we moeten in de winterstop gaan praten om te kijken of dat mogelijk is. Dan zal ik ook constanter worden. Op dit moment praat ik met de trainer over spelsituaties en vertelt hij wat we op het veld moeten doen. Wij moeten hem daar steunen en maken in wedstrijden de fouten."

Ondanks alles kijkt Gutiérrez positief naar de toekomst. "Bij mijn vorige club in Mexico was ik aanvoerder en speelde ik alles. In Europa ben ik weer op nul begonnen. Wat er ook gebeurt, ik zal altijd honderd procent voor PSV geven. Ik wil belangrijker voor de ploeg worden en meer spelen, maar als het niet zo is zal ik mijn ploeggenoten steunen. Ook voor anderen die niet spelen, is het soms lastig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen