Pérez: "Dat Ajax zo veel naar AZ kijkt, is armoedig"

Pérez: "Dat Ajax zo veel naar AZ kijkt, is armoedig"

14 december 2019 – Ajax heeft door de jaren heen veel spelers opgepikt bij AZ. Het is goed denkbaar dat de Amsterdammers zich in de nabije toekomst melden voor de grootste talenten van de provinciegenoot: Myron Boadu (18) en Calvin Stengs (20). In Alkmaar is men daar niet bepaald blij mee. Kenneth Pérez, die in 2006 van AZ naar Ajax overstapte, begrijpt de frustratie van AZ.De oud-prof ziet het als een voedselketen. "Dat is altijd zo geweest. Een speler is vrij om een stap te maken en Ajax is een aantrekkelijke club. Het enige dat AZ kan doen, is de jeugdopleiding zó goed te maken dat spelers wél blijven. Volgens mij gaat dat heel aardig. Het zou ook goed zijn als de vergoeding voor het overnemen van talenten stijgt", zegt Pérez in het Algemeen Dagblad.

De voorbije jaren maakten Olaf Lindenbergh, Demy de Zeeuw, Mounir El Hamdaoui, Nick Viergever, Henk Timmer, Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthórsson en Nemanja Gudelj de overstap van AZ naar Ajax. Meer recente voorbeelden zijn talenten Anass Salah-Eddine (16), Rio Hillen (16) en Kia Fitz-Jim (15). Daarnaast haalden de Amsterdammers in 2018 hoofdscout Michel Doesburg weg uit Alkmaar.

"Dat Ajax zo veel naar AZ kijkt, is armoedig", gaat Pérez verder. "Ajax is wat dat betreft meer een koopclub dan een opleidingsclub geworden. Dat is op zich niet erg. Want als Ajax straks aanklopt voor Stengs of Boadu, dan kan AZ toch vragen wat het wil."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021