Gisteren gemist: periodetitel Volendam, transfernieuws en H'veen

14 december 2019, 00:30   Bijgewerkt: 13 december 2019, 23:50

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 13 december.

Willem II blijft winnen en is derde na efficiënte zege in Heerenveen

Willem II beleeft het beste seizoen uit de clubgeschiedenis tot dusver. Op bezoek bij sc Heerenveen speelde de ploeg van Adrie Koster zeker geen goede wedstrijd, maar won het vrijdagavond door uiterst efficiënt om te gaan met de kansen. Zodoende moeten de Friezen weer eens een nederlaag incasseren, terwijl de Tilburgers in elk geval voor twee dagen Brabants beste zijn in de Eredivisie.

FC Volendam pakt periodetitel, koploper Cambuur onderuit

Het is FC Volendam vrijdagavond gelukt om de eerste periodetitel in vier jaar tijd binnen te slepen. Dat deden zij door een overtuigende 4-1 overwinning te boeken op MVV, ondanks een snelle achterstand. De topper tussen Cambuur en Jong Ajax werd gewonnen door de Amsterdammers met 0-2. Hierdoor is de spanning in de Eerste Divisie weer volledig terug, terwijl NAC Breda en De Graafschap punten verspeelden

Schreuder verliest weer ondanks doelpunt Locadia

Alfred Schreuder heeft vrijdagavond de volgende domper moeten incasseren met 1899 Hoffenheim. De Nederlandse coach zat al in een dipje en verloor ondanks een veldoverwicht en een doelpunt van invaller Jürgen Locadia in eigen huis van FC Augsburg (2-4), waardoor zijn elftal drie van de laatste vier duels verloor en voorlopig afhaakt in de grote Duitse subtop.

FC Utrecht bindt eerste keeper Paes tot en met 2023

FC Utrecht heeft het contract van keeper Maarten Paes vrijdag open gebroken en verlengd. De goalie heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis die hem tot en met 2023 in de Domstad houdt. Sinds begin dit seizoen is de doelman de eerste keuze onder de lat in Utrecht en krijgt hij de voorkeur boven David Jensen. 

'Heerenveen wil Espejord nog dit weekend binnenhalen en wil Jansen verlengen'

SC Heerenveen hoopt zich zo snel mogelijk te verzekeren van de diensten van Runar Espejord. De Friese club is in verregaande onderhandelingen met de Noorse club Tromsø IL en dit weekend wordt er zelfs al groen licht verwacht over de overgang, die in januari dan plaats moet vinden. Verder hopen de Friezen het contract met hoofdtrainer Johnny Jansen te [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360596/heerenveen-wil-succescoach-jansen-graag-langer-binden/,_blank,verlengen]. 

'Eintracht Frankfurt komt in de winterstop met bod op Ache, Veldwijk wil weg'

Sparta Rotterdam moet steeds serieuzer vrezen voor het vertrek van Ragnar Ache. De talenvolle aanvaller stond al in Duitse belangstelling - dat was bekend -, maar er wacht komende winter een serieus bod van Eintracht Frankfurt. Zelf zou hij ook open staan voor een avontuur naar de Bundesliga-club. Verder gaf Lars Veldwijk te kennen graag te willen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360595/veldwijk-kondigt-winterse-transfer-aan-gaat-iets-gebeuren/,_blank,vertrekken], omdat hij vaker op de bank zit dan hem lief is. 

Liverpool verlengt ook het contract van routinier Milner

Liverpool heeft vrijdagavond opnieuw een contractverlenging gepresenteerd: ook James Milner (33) verlengde zijn verbintenis. Eerder op de dag tekenden [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360569/klopp-nog-lang-niet-klaar-op-anfield-nieuw-contract-tot-2024/,_blank,Jürgen Klopp] en diens assistent-trainer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360577/lijnders-tekent-ook-bij-op-anfield-en-wordt-bewierookt-door-klopp/,_blank,Pepijn Lijnders] ook al een nieuw contract bij de koploper van de Premier League. De routinier blijft in elk geval tot en met de zomer van 2022 speler van The Reds.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen