Schreuder verliest weer ondanks doelpunt Locadia

Schreuder verliest weer ondanks doelpunt Locadia

13 december 2019 – Alfred Schreuder heeft vrijdagavond de volgende domper moeten incasseren met 1899 Hoffenheim. De Nederlandse coach zat al in een dipje en verloor ondanks een veldoverwicht en een doelpunt van invaller Jürgen Locadia in eigen huis van FC Augsburg (2-4), waardoor zijn elftal drie van de laatste vier duels verloor en voorlopig afhaakt in de grote Duitse subtop.Na hele goede zeges op Bayern München en Schalke 04 verkeerde Alfred Schreuder met zijn elftal duidelijk na de interlandbreak in een mindere periode: er werd verloren van het dolende 1. FSV Mainz met 1-5, tegen Fortuna Düsseldorf werd de zege uit handen gegeven en vorige week bleek RB Leipzig te sterk. Ook in eigen huis tegen het minder sterk ingeschatte FC Augsburg ging het al snel mis voor de Nederlandse coach: Philipp Max opende na ruim tien minuten de score.

Hoewel Hoffenheim bijna zeventig procent balbezit, domineerde en al vrij snel op gelijke hoogte kwam via Robert Skov, bleven de bezoekers telkens aan de goede kant van de score staan na de pauze. Een rake strafschop van opnieuw Max en goal van voormalig FC Twente-speler van Fredrik Jensen leken het duel na een klein uur te beslissen (1-3).

Hoewel Jürgen Locadia met een fraaie kopbal tien minuten voor tijd de spanning nog wel terugbracht in het duel en zo zijn vierde Bundesliga-goal dit seizoen maakte, sloeg Augsburg wederom op de counter toe. Iago bepaalde de eindstand op 2-4 en zorgt ervoor dat de bezoekers heel dicht bij Schreuders Hoffenheim in de buurt komen op de ranglijst. De Nederlandse coach zit duidelijk in een dipje en heeft voor de winterstop ook geen makkelijk programma voor de boeg. Het worden nog zware weken voor Schreuder. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 28 januari 2020

  2. maandag 27 januari 2020