Willem II blijft winnen en is derde na efficiënte zege in Heerenveen

13 december 2019, 22:13

Willem II beleeft het beste seizoen uit de clubgeschiedenis tot dusver. Op bezoek bij sc Heerenveen speelde de ploeg van Adrie Koster zeker geen goede wedstrijd, maar won het vrijdagavond door uiterst efficiënt om te gaan met de kansen. Zodoende moeten de Friezen weer eens een nederlaag incasseren, terwijl de Tilburgers in elk geval voor twee dagen Brabants beste zijn in de Eredivisie. 

Vrijwel ongewijzigd na de goede zeges op RKC Waalwijk (Heerenveen) en Ajax (Willem II) trapten de verrassingen van de Eredivisie vrijdagavond de zestiende Eredivisie-speelronde af. Het gemis van de geschorste Pol Llonch bij de Tilburgers - de enige wijziging bij beide ploegen - deed zich alleen in het begin niet voelen bij de ploeg van Adrie Koster. Vangelis Pavlidis kreeg na negen minuten namelijk een lange bal van achteruit bij de Tilburgers met enig geluk mee, na gepruts van Sven Botman, en de spits rondde ook in oog met Warner Hahn knap af: 0-1. 

Hoewel Willem II de overhand had in de beginfase, was ook de thuisploeg veelvuldig gevaarlijk. Jens Odgaard zag zijn inzet na twintig minuten via Timon Wellenreuther via de binnenkant kant van de paal weggeschoten worden, maar na de daaruit volgende corner was het alsnog gelijk. Nadat de hoekschop werd weggewerkt, kwam een nieuwe voorzet van Hicham Faik op het hoofd van Botman, die zijn fout goedmaakte en de bal teruglegde op Rodney Kongolo, die van dichtbij niet meer kon missen: 1-1. 

Met Miquel Nelom op de plek van Damil Dankerlui liet Willem II opponent Heerenveen de tweede helft steeds verder en verder naar voren voetballen, in de wetenschap dat het zelf net als een week eerder in Amsterdam met veel ruimte achter de verdediging kon counteren. Daarin had het wel de nodige kansen kunnen krijgen, maar telkens stond Botman op de goede plaats. Marc Overmars – hij zat op de tribune – had de Ajax-huurling in die wetenschap wellicht een week eerder in de Johan Cruijff ArenA wel willen laten spelen.

Daar counterde Willem II – dat gedurende het duel de afwezigheid van Llonch steeds meer ging voelen omdat het maar geen grip kreeg op het middenveld - zich naar de verrassende zege en die kwam er in Friesland uiteindelijk ook. Met twee schoten op doel (tegenover negen van sc Heerenveen) maakte de ploeg van Koster net zo veel doelpunten, al was het via een schot van Pavlidis op de paal nog het dichtste bij een doelpunt in de minder leuke tweede helft. 

De Tilburgers hielden de Friezen uiteindelijk relatief makkelijk op die ene treffer, waardoor het met 1-2 won, de beste seizoensstart ooit kent en stijgt naar de derde plaats in de Eredivisie. Nog nooit won Willem II tien van de eerste zeventien wedstrijden en als PSV geen goed resultaat behaald op bezoek bij Feyenoord dit weekend, is Willem II vlak voor de winterstop zelfs - in elk geval voor even - Brabants beste in de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*:

sc Heerenveen: Warner Hahn 6; Ricardo van Rhijn 6,5, Ibrahim Dresevic 5,5, Sven Botman 6, Sherel Floranus 5 (Lucas Woudenberg -); Rodney Kongolo 6,5, Hicham Faik 5 (69. Alen Halilovic 5), Joey Veerman 5; Mitchell van Bergen 5,5, Jens Odgaard 6,5, Chidera Ejuke 5,5 (78. Anders Dreyer -)

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Bart Nieuwkoop 5, Sebastian Holmén 7, Jordens Peters 6,5, Freek Heerkens 6; Dries Saddiki 6,5, Mike Trésor Ndayishimiye 6,5, Damil Dankerlui 5 (45. Miquel Nelom 6,5); Ché Nunnely 6 (82. Marios Vrousai -), Vangelis Pavlidis 7, Mats Köhlert 6

Man of the Match: Sebastian Holmén 

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen