'Heerenveen wil succescoach Jansen graag snel langer binden'

'Heerenveen wil succescoach Jansen graag snel langer binden'

13 december 2019 – Johnny Jansen is pas op structurele basis sinds dit seizoen hoofdcoach van sc Heerenveen, toch wil de club het contract van de trainer al heel graag verlengen. De Friezen zijn meer dan tevreden en willen dat graag tonen in de vorm van een nieuwe verbintenis, aangezien zijn huidige contract komende zomer alweer afloopt.Dat schrijft Voetbal International althans. Jansen tekende afgelopen zomer een contract voor één seizoen in Friesland met de afspraak dat halverwege het seizoen de prestaties geëvalueerd zouden worden. Omdat de winterstop nadert, zal dat snel gebeuren. Wat de clubleiding betreft met maar één uitkomst: namelijk verlengen.

Lees ook: Heerenveen stelt Jansen definitief aan als nieuwe hoofdcoach

Jansen presteert uitstekend met sc Heerenveen, zeker in de wetenschap dat afgelopen zomer Kik Pierie, Michel Vlap, Sam Lammers, Pelle van Amersfoort en Morten Thorsby de deur achter zich dichtrokken in het Abe Lenstra Stadion. Als er vrijdagavond gewonnen wordt van Willem II, pakt het zelfs de vierde plaats in de Eredivisie.

Jansen begon negentien jaar geleden als jeugdtrainer in Heerenveen en bekleedde diverse functies. Hij was hoofd jeugdopleiding en werkte sinds 2014 als assistent-trainer bij het eerste elftal. Hij werkte in die functie samen met coaches Dwight Lodeweges, later onder Foppe de Haan, Jurgen Streppel en Olde Riekerink. Van die laatste nam de coach afgelopen seizoen het stokje (eerst tijdelijk) over. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 19 januari 2020

  2. zaterdag 18 januari 2020

  3. vrijdag 17 januari 2020