Fraser predikt realisme en is tevreden over seizoenshelft Sparta

Fraser predikt realisme en is tevreden over seizoenshelft Sparta

13 december 2019 – Sparta won twee van de laatste zeven duels in de Eredivisie, maar toch is er volgens Henk Fraser weinig reden voor paniek. De oefenmeester van de promovendus vindt dat mensen rondom de club rustig moeten blijven ook nu de resultaten enigszins teleurstellen.

Hij benadrukt dat Sparta met een elfde plaats gewoon heel goed bezig is. "Er zijn mensen in de media die je een dip aan willen praten omdat we een aantal lastige wedstrijden hebben gehad. We hebben echter wel aardig gespeeld in gedeelten van die wedstrijden", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Om nou te zeggen dat het een onrealistische periode was, dat vind ik niet. Het waren wedstrijden die je kan verliezen, zeker uit bij Groningen en Heerenveen. Het gevoel leeft wel dat we meer hadden kunnen halen. We zijn ermee bezig om voorwaarden te creëren om de strijd aan te gaan in de tweede helft van het seizoen."

Sparta speelt zondag uit tegen Emmen en neemt het daardoor nog op tegen AZ (thuis). "Uit de laatste twee duels voor de winter willen we minstens een punt en het liefste vier halen. Dat is de realiteit. Dan heeft Sparta een meer dan behoorlijke eerste seizoenshelft gedraaid. Alles wat we nu extra kunnen pakken, is meegenomen. Vooraf hadden we hiervoor getekend", benadrukt de coach.

Overigens heeft Fraser de luxe dat hij tegen Emmen kan beschikken over een fitte groep. "We hebben wel wat pijntjes, maar het gros is oké. Dat is eigenlijk het hele seizoen al zo en dat is ook nu het geval."

Lees ook: Sparta hoopt binnen twee weken op duidelijkheid over Dervisoglu

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021