Driessen mist controleurs Cattermole en Post tegen PEC Zwolle

Driessen mist controleurs Cattermole en Post tegen PEC Zwolle

13 december 2019 – VVV-Venlo-trainer Jay Driessen heeft een probleem op het middenveld komend weekend. Controleurs Lee Cattermole (blessure) én Danny Post (schorsing) ontbreken bij de Limburgers, die bovendien op hun hoede zijn voor laagvlieger PEC Zwolle. "Ondanks dat ze lager staan op de ranglijst dan wij, hebben ze gewoon een hele goede ploeg."

Dat zegt Driessen op de clubsite over de komende opponent. "Zij kampen echter met dezelfde problemen als waar onze eigen ploeg mee heeft gekampt: het zelfvertrouwen. Bij iedere tegenslag die ze momenteel krijgen, dan zie je gewoon dat het daar ook tegen zit. Tegen Feyenoord en AZ voetballen ze gewoon goed mee, creëren ze kansen, maar zit het ze niet mee. Ik denk daarom dat de kans 50-50 is zaterdagavond", schat hij in. 

Over de afwezigheid van de controlerende middenvelders is Driessen niet extreem bezorgt. "Zolang andere spelers niet alleen maar aanvallend denken. Evert Linthorst en Peter van Ooijen zullen een iets andere rol krijgen dan ze normaal hebben", legt hij uit. Vlak voor het duel wordt de afgelopen zomer vertrokken Maurice Steijn nog uitgezwaaid. "Hopelijk kunnen we het mooie feestje dat we voor de wedstrijd voor hem organiseren, na de wedstrijd samen verder vieren."

gerelateerd