Te Wierik kan verlengen, Buijs kiest voor Matusiwa én Memesevic

Te Wierik kan verlengen, Buijs kiest voor Matusiwa én Memesevic

13 december 2019 – FC Groningen wil het contract van Mike te Wierik graag verlengen. De centrale verdediger beschikt over een aflopende verbintenis in het hoge noorden, maar kan bijtekenen. Daar staat de aanvoerder – die komend weekend terugkeert in de basis tegen ADO Den Haag na zijn schorsing – mogelijk voor open.Dat laat hij weten tegenover het RTV Noord. "Als er uit de aanbieding waardering spreekt, dan gaan we in gesprek. Ik heb het in Groningen in ieder geval erg naar mijn zin, maar ik ben ook zevenentwintig", noemt hij als enige kanttekening. Als hij nog een keer een stap wil maken, dan zal hij ook niet te lang meer moeten wachten. "Het ligt eraan wat er komt, je moet er goed over nadenken en dat doe ik in ieder geval niet in een dag."

Matusiwa én Memesevic
Verder keert Te Wierik na zijn schorsing centraal weer achterin terug, waar hij samen gaat spelen met Samir Memisevic, die niet langer op het middenveld, maar centraal achterin begint. Daardoor wordt Azor Matusiwa weer op het middenveld verwacht, terwijl Ko Itakura zijn plek centraal achterin kwijtraakt.

Lees ook: Matusiwa baalde van plek op bank: "Snapte de uitleg niet"

"Ik had Memisevic als ik het over mocht doen gelijk achterin gezet. Dan had ik Matusiwa op het middenveld laten staan", zei Buijs over zijn keuze om Memisevic eerst op de plek van Matusiwa te zetten. Daar komt hij nu dus op terug tegenover RTV Noord. "Ik zeg ook altijd gekscherend tegen Mark-Jan Fledderus dat als je een trainer wil die geen fouten maakt, dan had je Advocaat of Mourinho moeten nemen, maar geen Danny Buijs."

Mogelijk speelt Itakura overigens nog wel tegen ADO Den Haag maar dan als rechtsback. Achter de naam van Deyovaisio Zeefuik stat namelijk nog een vraagteken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021