Slot kijkt uit naar duel met Ajax: "Heel goed aan de bal"

Slot kijkt uit naar duel met Ajax: "Heel goed aan de bal"

13 december 2019 – Arne Slot kijkt meer dan uit naar de topper van komend weekend tegen Ajax. Niet alleen omdat de Alkmaarders gelijk kunnen komen aan kop in de Eredivisie met de Amsterdammers, maar ook omdat er voor het eerst sinds het stadion-incident weer in het AFAS Stadion gespeeld gaat worden. "Het zijn een hele hoop ingrediënten om naar het duel uit te kijken."Dat vertelt de coach tegenover NH Nieuws. "Het is een mooie wedstrijd", vond ook Slot. "We zijn heel blij om terug te zijn in Alkmaar, al heeft iedereen er altijd alles aan gedaan om ons thuis te laten voelen in Den Haag. Dat geeft een goed gevoel en dat proberen ze ons nu weer in Alkmaar te geven", glimlachte de coach over het personeel van AZ.

Lees ookGemeente geeft toestemming: AZ - Ajax met publiek in Alkmaar

Makkelijk wordt het karwei zeker niet, beseft Slot. "Ajax is de koploper, een hele goede ploeg aan de bal. Maar ze geven – net als elke ploeg die goed is aan de bal, wij ook – ruimtes weg als ze de bal verliezen. Het wordt een interessante ontmoeting, want ook wij willen de bal hebben. Het wordt kijken wie dat het beste voor elkaar krijgt."

Het wordt na het treffen met Manchester United opnieuw een grote wedstrijd voor AZ, al ging het donderdagavond niet zoals gepland. "Daar konden we ook koploper worden, maar zijn we met 4-0 behoorlijk afgepoetst. De dingen van donderdagavond moeten we snel meenemen net als wat zelf vertrouwen. De eerste helft hebben we uitstekend gespeeld", vond Slot, die met uitzondering van de langdurig geblesseerden een fitte groep heeft, met Ron Vlaar mogelijk als twijfelgeval.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 19 januari 2020

  2. zaterdag 18 januari 2020

  3. vrijdag 17 januari 2020