Interim-trainer Heesen: "Het is een zware periode bij ADO"

13 december 2019, 16:01

Het zijn onrustige weken bij ADO Den Haag. De ploeg staat op de voorlaatste plaats en is verkeert daarmee volop in de degradatiezorgen. Na het opstappen van Alfons Groenendijk nam Dirk Heesen het stokje over als interim-trainer, maar onder hem werd het niet bepaald rustiger in de hofstad. Zijn assistent Edwin de Graaf en selectiespeler Donny Gorter kregen het van de week met elkaar aan de stok, waarna eerstgenoemde voorlopig niet meer welkom is.

De Graaf en Gorter kregen het aan de stok met elkaar, waarna ADO vrijdag bekend maakte dat de assistent voorlopig niet meer aanwezig zal zijn op de club. De druk op Heesen en de spelers neemt alleen maar toe en dat weet de interim-trainer zelf ook. "Het is een zware periode, dat is duidelijk", sprak hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Wat heel prettig is, is dat ik met mensen werk waar ik heel close mee ben. Ik kan bij hen veel kwijt en zij bij mij ook."

ADO heeft al zes wedstrijden op een rij niet gewonnen, de laatste overwinning dateert van eind oktober. Ondanks de lage klassering en alle perikelen rondom de situatie van De Graaf en Gorter doet Heesen er alles aan om het hoofd koel te houden. "We hebben geprobeerd om de focus op Groningen te houden. Het is heel belangrijk dat we er nu als kerels gaan staan. Aan mij de taak om rustig te blijven en de juiste keuzes te maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen