Oosting verwacht 'wedstrijd vol kansen' tegen voetballend Twente

Oosting verwacht 'wedstrijd vol kansen' tegen voetballend Twente

13 december 2019 – Interim-trainer van Vitesse Joseph Oosting verwacht een levendige wedstrijd met veel kansen in het duel met FC Twente van zaterdagavond. De 47-jarige trainer ziet in Twente een goed voetballende ploeg en hoopt na zes wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens op drie punten. "Zou mooi zijn als we aan de goede kant van de score zitten", zei hij.Oosting nam het stokje over nadat zijn voorganger Leonid Slutsky na vijf nederlagen op een rij de eer aan zichzelf hield en opstapte. Vorige week pakte de interim-trainer bij zijn debuut een punt. "Je speelt gelijk tegen een goed Feyenoord, dus over het resultaat kan je wel tevreden zijn. Dat het verschil tussen het spel in de eerste en tweede helft zo groot is, is wel vervelend", sprak hij via de officiële kanalen van de club.

Vitesse moet het zaterdag in ieder geval doen zonder de geschorste Riechedly Bazoer en Matus Bero. Zij kregen tegen Feyenoord beide hun vijfde gele kaart van het seizoen. "Uiteindelijk zijn dat twee basisspelers, die altijd een goed niveau hebben. Wij proberen het gemis op te vangen met andere spelers. Wij willen initiatief nemen aan de bal." Door de afwezigheid van Bazoer en Bero staat talent Patrick Vroegh voor zijn basisdebuut. De verwachting is dat hij samen met Navarone Foor en Keisuke Honda het middenveld vormt. 

Oosting verwacht veel van de wedstrijd en heeft mooie woorden over voor de tegenstander van aankomende zaterdag. "Twente is een goed voetballende ploeg. Zij willen net als ons vanuit achteruit opbouwen met twee centrale verdedigers. Met Vuckic en Aitor hebben zij ook twee goede spitsen. Ik verwacht twee teams die willen voetballen. Daarin zullen er veel kansen over en weer zijn. Het zou mooi zijn als wij een keer aan de goede kant van de score staan", besluit hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021