Emmen niet in beroep tegen straf Burnet: "Uitgebreid besproken"

13 december 2019, 15:02

Weloverwogen tekende FC Emmen geen beroep aan tegen schorsing van Lorenzo Burnet. De verdediger kreeg tegen VVV-Venlo zijn eerste rode kaart ooit voor een overtreding op Evert Linthorst. Door de straf van twee wedstrijden ontbreekt hij zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta. "We hebben de situatie uitgebreid met onze huisjurist besproken", vertelt Dick Lukkien over het besluit van Emmen.

"We zijn tot de conclusie gekomen dat een vermindering van de straf een lastig verhaal is", laat de trainer weten aan RTV Drenthe. "Ja, we hadden een beroepszaak kunnen overwegen zodat Lorenzo de belangrijke wedstrijd tegen Sparta sowieso zou kunnen spelen, maar ook daar hadden we teveel twijfels over. De kans was namelijk aannemelijk dat de zaak vandaag of morgen zou zijn behandeld."

Naast Burnet kan Emmen ook niet beschikken over Desevio Payne, Jan-Niklas Beste, Matthias Hamrol, Shani Tarashaj, Wouter Marinus en Anco Jansen. Die laatste werd donderdag in Amsterdam behandeld aan zijn knie. "De situatie van Anco is natuurlijk enorm balen, ook voor hem zelf. Natuurlijk hadden we gehoopt dat hij een grotere rol had kunnen spelen, al hielden we hier wel rekening mee. Toch hadden we gedacht dat hij verder zou zijn toen we hem lieten invallen tegen Vitesse. Helaas kreeg hij kort daarna een terugslag, maar we hebben goede hoop dat deze nieuwe behandeling aanslaat", aldus Lukkien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen