Beroep Heracles mislukt: Konings blijft geschorst

13 december 2019, 12:05

De schorsing voor Heracles Almelo-aanvaller Joey Konings blijft gehandhaafd. Speler en club gingen in beroep tegen de strafeis voor de rode kaart tegen Sparta. Het bezoek aan de tuchtcommissie leverde echter niets op. Dat betekent dat Konings voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst is.

Konings liep tegen Sparta in de negentigste minuut door op een diepe bal, terwijl verdediger Jurgen Mattheij nog op de grond lag. Volgens scheidsrechter Richard Martens was het gevaarlijk spel en hij stuurde de aanvaller linea recta met een directe rode kaart van het veld. Ook de VAR greep niet in, waardoor de rode kaart bleef staan.

Direct na afloop toonde Frank Wormuth al zijn onbegrip. De Duitse trainer vond de rode kaart overdreven en gelukkig. Maar de KNVB schaarde zich achter het besluit van Martens door een schorsing op te leggen. En nu ook de tuchtcommissie door precies dezelfde strafeis te stellen. Daardoor ontbreekt Konings komend weekend tegen FC Utrecht en midweeks in de beker tegen FC Dordrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen