Solskjaer kritisch: "Alsof de broers van onze spelers speelden"

Solskjaer kritisch: "Alsof de broers van onze spelers speelden"

13 december 2019 – Manchester United won donderdagavond met 4-0 van AZ. Een uitslag die doet vermoeden dat het een tamelijk eenvoudige avond was voor de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer, maar vooral in de eerste helft was daar totaal geen sprake van. AZ was in de eerste helft de betere ploeg, zo zag ook de Noorse manager. "We hadden het heel moeilijk", sprak hij na afloop."Het leek wel alsof we de broers van onze spelers hadden opgesteld", sprak Solskjaer in gesprek met FOX Sports. AZ was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg de beste kansen op de voorsprong. "Zij hadden veel balbezit en wij hadden het moeilijk. We verwachten meer van onze spelers en dat zouden de spelers ook moeten weten. We zijn geen ploeg die maar kan blijven afwachten, je moet zelf wat afdwingen."

In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig en stond het in een tijdbestek van elf (!) minuten ineens 4-0 voor de thuisploeg. "We hebben spelers met kwaliteit. Na de rust lieten we dat zien. In de tweede helft zag ik het team wat ik altijd wil zien. Ik heb vertrouwen in dit team want ze hebben een goed resultaat neergezet tegen een sterk AZ. Zij hebben een heel goed team."

Invalbeurt Chong
De Noor bracht een half uur voor tijd het Nederlandse talent Tahith Chong nog binnen de lijnen en had na afloop mooie woorden over voor de rappe buitenspeler. "Hij is een enorm talent. Hij had op meer gehoopt dan een half uur, maar zijn kansen komen nog wel. Hij heeft snelheid en techniek. Wij hopen hem hier nog langer te kunnen helpen bij zijn ontwikkeling", besluit hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 20 januari 2021