Transferweekje: PSV zoekt linksback, Heerenveen heeft beet

Transferweekje: PSV zoekt linksback, Heerenveen heeft beet

14 december 2019 – Het duurt nog iets meer dan twee weken voordat de winterse transfermarkt zijn deuren opent. De geruchtenmachine draait inmiddels op volle toeren. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.PSV zoekt linksback, mogelijk vertrek Zoet
De kans is groot dat PSV deze winter herstelwerkzaamheden verricht op de transfermarkt. Het grootste probleem in het elftal van Mark van Bommel is de linksbackpositie. Middenvelder Michal Sadílek speelt er bij gebrek aan beter. Olivier Boscagli voldoet niet en Toni Lato is een regelrechte flop. Volgens het Eindhovens Dagblad kijkt PSV daarom volop uit naar een nieuwe linksback. Daarnaast valt niet uit te sluiten dat PSV ervaring toevoegt aan de selectie. Ook is een grote uitgaande transfer mogelijk. Jeroen Zoet verpietert op de bank en zou daarom kunnen vertrekken. Met het oog op het EK van komende zomer is het belangrijk dat Zoet blijft spelen. Echter maakt PSV zich niet zoveel zorgen over een vertrek van Zoet. PSV heeft voor de tweede seizoenshelft voldoende vertrouwen in Lars Unnerstall en Robbin Ruiter.

Verlengen of vertrekken voor Osman
Heracles Almelo en Mohammed Osman zijn nog altijd in impasse over het aflopende contract van de Syriër. De Overijsselse club deed al twee keer een verwoede poging om de middenvelder langer in Almelo te houden, maar Osman hield de boot tot twee keer toe af. Volgens Voetbal International gaat Heracles op zeer korte termijn een alles-of-niets poging doen om het aflopende contract van Osman alsnog te verlengen. Echter is de concurrentie moordend. AZ, Vitesse en FC Utrecht zouden de Syrische middenvelder allemaal op de korrel hebben. 

Keerzijde Salzburg-succes
Het succes van Red Bull Salzburg heeft ook een keerzijde. De sterspelers van de Oostenrijkse succesformatie staan volop in de belangstelling van Europese topclubs en wanneer die interesse concreet wordt, lijkt er geen houden aan voor Die Roten Bullen. Christoph Freund, technisch directeur van Red Bull Salzburg, erkende dat topscorer Erling Haaland deze week in Duitsland was om met Borussia Dortmund en RB Leipzig te praten. Ook Japanner Takumi Minamino maakte in de twee Champions League-duels tegen Liverpool een dusdanig goede indruk dat de club in de winterstop van plan is om hem naar Anfield te halen. Een leegloop in Salzburg dreigt…

Drukte voorin bij Sparta
Het wordt een drukke transferperiode voor Sparta Rotterdam in de winter en dan met name voor de voorhoedespelers. Zelf hoopt de Kasteelclub de al verkochte Halil Dervisoglu voor nog een extra half jaar te huren en dat is vermoedelijk niet alleen omdat de aanvaller zo goed presteert. Volgens Voetbal International komt er deze winter namelijk ook een concreet bod voor Ragnar Ache van Eintracht Frankfurt. Ache is geboren in Frankfurt en staat mede daarom zelf ook wel open voor dat avontuur. Verder kondigde Lars Veldwijk een winters vertrek aan bij Sparta Rotterdam, omdat hij op de bank niet happy is. Wie houdt Henk Fraser nog over?!

Heerenveen heeft beet
De eerste winterse versterking voor sc Heerenveen dient zich aan. De al langer begeerde Runar Espejord staat voor de overstap naar Friesland. De 23-jarige Noor moet gaan concurreren met Jens Odgaard, tijdens de eerste seizoenshelft de enige spits in de selectie van Johnny Jansen. Heerenveen had Espejord in de zomer al willen overnemen, maar op het laatste moment veegde Tromsø naar verluidt een bod van 250.000 euro van tafel. Nu de Noorse club is gedegradeerd, is Espejord onhoudbaar. Volgens Bladet Nordlys is een akkoord met Heerenveen aanstaande. Thomas Buitink is volgens Voetbal International niet meer in beeld en is de komst van Espejord zelfs slechts een kwestie van tijd.

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 28 januari 2020

  2. maandag 27 januari 2020