Høegh van captain naar bank: "Mentaal een lastige periode gehad"

Høegh van captain naar bank: "Mentaal een lastige periode gehad"

13 december 2019 – Daniel Høegh hunkert naar speeltijd bij sc Heerenveen. Maar de captain van vorig seizoen verpietert op de bank. Na een blessure hebben Ibrahim Dresevic en Sven Botman hun kans gepakt. Mogelijk dat Høegh daarom komende maand vertrekt, mits Heerenveen meewerkt aan een transfer. "Ik heb in mentaal opzicht een lastige periode gehad", zegt de 28-jarige Deen."Ik nam de stress mee naar huis, was soms boos en gefrustreerd. Het was vermoeiend. En voor mijn vrouw was het ook lastig", vertelt Høegh in de Leeuwarder Courant. "Nu is het anders. Als ik op de club ben, geef ik alles. Ben ik thuis, dan probeer ik het los te laten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het gaat me wel goed af."

Ondertussen gaat het wel goed met Heerenveen en daar is Høegh blij mee. "Maar voor mij zou het juist beter zijn als het niet goed gaat. Dat is heel raar. Eigenlijk ben ik door die tegenstrijdigheid in gevecht met mezelf. Vorig jaar speelden we een paar goede wedstrijden, maar moesten een paar jongens vaak het verschil maken. Nu hebben we een veel beter team. Het is duidelijker voor iedereen. Veel spelers zijn beter dan ze vorig seizoen waren. Dat zou, denk ik, ook voor mij gelden. Mijn niveau gaat omhoog als de ploeg als geheel beter functioneert."

Door de huidige situatie is een winterse transfer een optie voor Høegh. Heerenveen moet dan wel meewerken. Die kans bestaat, omdat de Scandinaviër een aflopend contract bezit. "Ik sta voor alles open. Als je niet speelt, mag je niet zoveel eisen stellen, vind ik. Wat komt dat komt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020