Ayoub had het zwaar: "Stam keek niet naar me om"

Ayoub had het zwaar: "Stam keek niet naar me om"

13 december 2019 – Yassin Ayoub maakte donderdagavond in de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Porto eindelijk weer eens minuten en is daar maar wat blij mee. De middenvelder kreeg onder de vorige trainer Jaap Stam maar weinig speeltijd en zat vaak zelfs niet eens bij de selectie. "Hij keek niet eens naar me om", zei hij. Ayoub kwam dit seizoen nog maar mondjesmaat in actie en kende vooral onder Stam een zware periode. "Ik weet zelf ook niet waar het aan lag. Ik heb altijd me best gedaan. In sommige momenten zit je mentaal stuk, vooral onder Stam", sprak hij eerlijk tegen FOX Sports. "Ik werd uit de selectie gezet en er werd nooit met me over gesproken. Het maakte niet uit wat ik deed, ik liep er gewoon bij. Hij keek niet eens naar me om. Dat is geweest en ik wil niet naar het verleden kijken."

Krantenoverzicht: 'Nu nog die flaters achterin eruit bij Feyenoord'

Onder Advocaat voelt hij zich stukken beter en wil hij zich ontwikkelen als een basisspeler. "Dick heeft zich ook verbaasd over de situatie, hij snapte ook niet waarom in niet werd gebruikt. Ik ben overtuigd van mezelf. Je moet geduldig zijn en wachten op de kans." Ayoub kan zich in ieder geval erg vinden in de werkwijze van Advocaat en spreekt vol lof over de 72-jarige trainer. "Dick is rechtvaardig en zegt gewoon de waarheid. Daar hou ik heel erg van. We zijn mannen en zo wil ik ook dat er met me om wordt gegaan. Na de wedstrijd kwam hij naar me toe en zei dat ik het goed had gedaan. Dat is heerlijk."

Een domper was wel de Europese uitschakeling. "Het is heel zonde dat we de goals zo tegen krijgen", aldus Ayoub. De Marokkaan viel twintig minuten tijd voor in en was best tevreden met zijn invalbeurt. "Voor mijzelf ging het wel goed. Ik had twee assists kunnen hebben, maar ze gingen er niet in. We kregen kansen op de 3-3 en 3-4. Het is heel zonde, maar we moeten verder."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 27 februari 2020

  2. woensdag 26 februari 2020

  3. dinsdag 25 februari 2020