Slot: "Had niet het gevoel dat we met 4-0 zouden verliezen"

Slot: "Had niet het gevoel dat we met 4-0 zouden verliezen"

12 december 2019 – Arne Slot vindt dat AZ donderdagavond een geflatteerde nederlaag heeft geleden tegen Manchester United. De Alkmaarders hadden voor rust het betere van het spel en mochten hopen op een stunt, maar verloren door vier goals binnen elf minuten met 4-0. "Dat het een vervelend kwartier na rust was, is een understatement", aldus de coach tegenover FOX Sports.Hoewel AZ niet heel veel kansen creëerde, had het voor rust weinig te duchten voor United. Vroeg in de tweede helft kreeg de nummer twee van de Eredivisie een goede kans op 0-1, maar Calvin Stengs schoot naast. Daarna ging het helemaal mis voor AZ. "Ik had niet het gevoel dat we hier met 4-0 zouden verliezen. Dat geeft de exceptionele kwaliteiten van de tegenstander aan, in combinatie met dat we een aantal keer niet zo lekker wegkwamen. Daarmee doel ik met name op de 2-0, waarbij ik de indruk had dat er een overtreding op Midtsjø werd gemaakt."

AZ is ondanks de ruime nederlaag door in de Europa League. "De belangrijkste les is dat je leuk kunt spelen, maar dat je ook in een paar minuten de wedstrijd helemaal weg kunt geven. Als we doorgaan in Europa, gaat het ook om de uitslag. Nu was het wat minder van belang omdat het alleen om de groepswinst ging. Maar als je met 4-0 verliest en je moet nog een terugwedstrijd spelen, dan mag je niet tien minuten spelen zoals je vandaag hebt gedaan. Je mag niet zoveel tegengoals krijgen als het eigenlijk een uur lang een gelijkwaardige wedstrijd is geweest."

Slot geeft aan dat de teleurstelling bij AZ niet heel groot is. "Want we gaan door in Europa", vervolgt de oefenmeester, die het zondag met zijn ploeg opneemt tegen Ajax. "Als ik van tevoren had mogen kiezen welke wedstrijd ik zou willen winnen, had ik mijn geld op die van zondag gezet. We weten dat Ajax een fantastische ploeg is. Champions League-waardig. Ze zijn er nu uit, maar de manier waarop was wat ongelukkig. Naar ik inschat is Ajax gelijkwaardig, zo niet beter dan United."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020