Gisteren gemist: slechte Nederlandse resultaten in Europa League

13 december 2019, 00:30   Bijgewerkt: 12 december 2019, 23:50

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 12 december.

AZ moet in tweede helft buigen voor sterk Manchester United

AZ heeft donderdagavond een geflatteerde 4-0 nederlaag geleden op bezoek bij Manchester United. In de eerste helft was de ploeg van Arne Slot sterker, maar kwam het niet tot scoren. In de tweede helft kreeg het de rekening gepresenteerd; een herboren Manchester United kwam via Mason Greenwood (2x), Juan Mata en Ashley Young binnen elf minuten viermaal tot scoren.

Feyenoord verliest ondanks comeback en ligt uit Europa

Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor in Estádio do Dragão met 3-2 van FC Porto. De Rotterdammers kwamen snel met 2-0 achter na een treffer van Díaz en een eigen doelpunt van Tyrell Malacia. Een comeback met goals van Botteghin en Larsson leek een knotsgekke ontsnapping in te leiden, maar de 3-2 van Tiquinho Soares kwamen de bezoekers niet meer te boven.

Slap PSV sluit Europa League-seizoen 'in stijl' af met mager punt 

PSV heeft haar Europese avontuur kleurloos afgesloten. De Eindhovenaren waren al uitgeschakeld in de Europa League en speelden donderdagavond gelijk in het laatste groepsduel tegen Rosenberg BK: 1-1. PSV kon in de beginfase geen grip krijgen op de Noorse tegenstander, maar kwam in de tweede helft op gelijke hoogte via een prachtig doelpunt van Mohamed Ihattaren.

Coëfficiëntenlijst: schade blijft beperkt voor Nederland

Ondanks dat deze week de prestaties van de Nederlandse clubs in Europa tegenvielen, heeft Nederland geen enorme schade opgelopen op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Dat heeft alles te maken met de eveneens tegenvallende resultaten van de concurrentie.

Pulisic voor tweede keer in loopbaan beste speler van Amerika

Christian Pulisic is voor de tweede keer in zijn loopbaan verkozen tot Amerikaans voetballer van het jaar. De vleugelspeler van Chelsea was eerder de beste in 2017 en nadat Zack Steffen vorig jaar de betere was, heeft Pulisic de prijs nu heroverd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen