Bundesliga-koploper uit Europa, Roma en Basaksehir door

12 december 2019, 22:57

In de meest spannende poule van de Europa League zijn de beslissingen gevallen. Na een ware thriller zijn Istanbul Basaksehir en AS Roma uiteindelijk de gelukkigen in Groep J. Borussia Mönchengladbach is de grote verliezer van de laatste speelronde.

Borussia Mönchengladbach – Istanbul Basaksehir: 1-2

De koploper van de Bundesliga is in de Duitsland de te kloppen ploeg, maar heeft in Europa tot nog toe meer moeilijkheden gekend. Ook thuis tegen Istanbul Basaksehir ging het niet van een leien dakje. Marcus Thuram bracht BMG na ruim een half uur op voorsprong, maar Irfan Kahveci trok de stand pal voor rust gelijk.

Gladbach domineerde het duel wel, maar door de penibele tussenstand hield het onderonsje in zijn greep. Het slotoffensief van de Turkse hoofdstedelingen leek op niets uit de lopen, totdat Enzo Crivelli in blessuretijd de 1-2 binnenwerkte. Daardoor ligt de Bundesliga-koplopr uit Europa en is ook Eljero Elia na de winter in Europa te bewonderen.

AS Roma – Wolfsberger AC: 2-2

In Italië eindigde een groepsduel in een gelijkspel. AS Roma trof het al uitgespeelde Wolfsberger AC, dat zich knap staande hield in de zware groep. Na twintig minuten had Roma via Diego Perotti (strafschop) en Edin Dzeko al gescoord. Tussendoor werkte Alessandro Florenzi de bal in eigen doel.

Groepswinnaar werd Roma niet, want na ruim een uur trok Shon Weissman de stand gelijk. Zo kan Wolfsberger Europa met een opgeheven hoofd verlaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen