Van Marwijk: "Ik vind Van Bommel echt een goede trainer"

12 december 2019, 22:25

Bert van Marwijk stelt zich op achter Mark van Bommel, die door de tegenvallende prestaties van PSV onder vuur ligt. De Eindhovenaren zijn voorlopig afgehaakt in de titelstrijd en daarnaast Europees uitgeschakeld. Desalniettemin ziet Van Marwijk veel potentie in zijn schoonzoon als coach.

"Ik vind hem echt een goede trainer. Omdat Mark ongelooflijk veel dingen ziet. Er ontgaat hem nauwelijks iets. Hij kan ook leiding geven", vertelt hij aan VTBL. Van Marwijk geeft toe dat hij zich heeft geërgerd aan de clashes die Van Bommel had met de arbitrage. "Hij gedroeg zich langs de kant alsof hij nog speler was. Daar heb ik me aan gestoord en dat heb ik ook tegen hem gezegd. Dat heeft Mark heel snel opgepakt. Er staat nu een andere trainer."

Van Marwijk ziet nog meer verbeterpunten voor Van Bommel. "Wat vaak zijn probleem is: hij wil dingen te goed doen. Hij beschermt zijn spelers ten koste van alles en wil alles onder controle houden. Dat snap ik ook wel. Ik heb wel vaker gezegd: 'Laat dat nou los. Concentreer je alleen op wat er op het veld gebeurt. Al dat andere kun je toch niet naar je hand zetten'. In die fase zit hij nu", aldus de trainer in ruste, die vindt dat PSV niet moet breken met Van Bommel. "Ik zou hem nu echt het gevoel geven van: 'Luister jongen, wij gaan met jou door'. Ik denk dat hij daar heel veel zelfvertrouwen door krijgt. Hij heeft ook potentie. Maar je moet hem wel heel scherp blijven analyseren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen