Van Bommel boos om handsbal, tevreden met uitblijven blessures

Van Bommel boos om handsbal, tevreden met uitblijven blessures

12 december 2019 – PSV-trainer Mark van Bommel was ondanks het teleurstellende gelijkspel van de Eindhovenaren tegen groepshekkensluiter Rosenborg BK (1-1) niet ontevreden over het duel. Vooral het feit dat er in aanloop naar de belangrijke competitiewedstrijd tegen Feyenoord geen nieuwe blessuregevallen bij zijn gekomen, doet de oefenmeester goed.Wel oogde hij vlak voor het laatste fluitsignaal boos, toen een handsbal van Rosenborg niet bestraft werd en er daarna nog een goal van PSV werd afgekeurd. Vooral over dat eerste moment was Van Bommel kwaad. "En ook over het doelpunt, al zeiden de jongens dat Nick Viergever een speler raakte. Maar zelfs de vierde man zei dat het een 'clear penalty' was. Waarom geef je hem dan niet?"

Lees ook: Slap PSV sluit Europa League-seizoen 'in stijl' af met mager punt

Toch wil de trainer van de Eindhovenaren de schuld niet bij de arbitrage zoeken. "Het had wel beter gemoeten. Rosenborg is een stukke tegenstander, waar we weinig tegen hebben weggegeven. Maar we hebben ook maar weinig gecreëerd. Zij speelden veel de lange bal, waardoor je in de duels komt en die wonnen we voor rust niet. In de tweede helft ging dat beter."

Dat het een duel om des keizers baard was, blijkt ook wel uit het feit dat Van Bommel blessures wilde voorkomen. Daarom werd Steven Berwijn ook halverwege de wedstrijd naar de kant gehaald. "Ik ben vooral blij dat iedereen fit uit de wedstrijd is gekomen. Ik verwacht dat hier geen blessures zijn opgelopen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020