Arsenal en Eintracht Frankfurt halen opgelucht adem

12 december 2019, 20:52   Bijgewerkt: 12 december 2019, 21:00

Arsenal en Eintracht Frankfurt hebben het zichzelf donderdagavond behoorlijk moeilijk gemaakt, maar overwinteren in de Europa League. De Londense club kwam op bezoek bij Standard Luik met 2-0 achter, maar sleepte een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Eintracht Frankfurt verloor thuis met 2-3 van Vitória Guimarães, maar hield door de comeback van Arsenal de tweede plaats vast.

Standard Luik - Arsenal 2-2

Arsenal was voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd al bijna zeker van overwintering in de Europa League. Doordat het drie punten meer had dan Standard Luik en de vorige ontmoeting met de Belgen met 4-0 had gewonnen, kon het bijna niet meer misgaan voor de geplaagde Engelse club.

De ploeg van interim-trainer Fredrik Ljungberg won afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de Premier League, maar het lukte Arsenal niet om donderdagavond voor de tweede keer op rij te winnen. The Gunners stevenden zelfs op een nederlaag af: Samuel Bastien scoorde vlak na rust de 1-0 namens Standard Luik, waarna Selim Amallah twintig minuten voor tijd de marge verdubbelde.

Arsenal toonde in de slotfase echter veerkracht. Alexandre Lacazette bracht de spanning terug door op aangeven van Bukayo Saka raak te koppen. Drie minuten later schoof de jonge Engelsman de 2-2 binnen. Arsenal ging in de slotfase nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar een derde doelpunt bleef uit. Desondanks pakte de Londense club de groepswinst, omdat Eintracht Frankfurt onverwacht verloor.

Eintracht Frankfurt - Vitória Guimarães 2-3

Voor eigen publiek moest Eintracht Frankfurt de klus klaren. Bij een overwinning was de Duitse club zeker van overwintering in de Europa League. Eintracht Frankfurt - zonder de geblesseerde Bas Dost - leek ook de volle buit te pakken tegen Vitória Guimarães. Tot vlak voor tijd leidden de Duitsers met 2-1.

In de slotfase ging het echter helemaal mis voor de nummer elf van de Bundesliga. Eerst maakte Almoatasembellah Ali de gelijkmaker, vervolgens zette Marcus Edwards (oud-Excelsior) de 2-3 op het scorebord. Doordat bij Standard Luik - Arsenal in de slotfase óók twee late doelpunten vielen, hield Eintracht Frankfurt de tweede plaats in Groep F vast.