Ajax krijgt boete, maar voorkomt duel zonder uitfans

12 december 2019, 17:53

Ajax heeft van de KNVB een boete van 15.000 euro gekregen voor het afsteken van vuurwerk tijdens het uitduel met RKC Waalwijk. Doordat de verantwoordelijken zijn geïdentificeerd, is voorkomen dat een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder uitsupporters is opgelegd. Dat meldt Ajax via de officiële kanalen.

De personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het faciliteren en/of afsteken van vuurwerk, hebben een stadionverbod gekregen. Het boetebedrag van 15.000 euro zal op deze supporters worden verhaald. Ajax laat weten dat ook opgetreden wordt tegen personen die op enigerlei wijze meewerken bij het afsteken van vuurwerk, zoals het aan het zicht van camera's onttrekken van (mede)daders.

'Ajax is voorstander van gecoördineerde sfeeracties op de tribunes. Maar acties die risico's met zich meebrengen en/of leiden tot overtredingen waar boetes en/of straffen als lege vakken voor worden opgelegd, worden uiteraard niet getolereerd. Daarom nogmaals een dringend beroep op Ajacieden om de club op Ajax-waardige manier te ondersteunen en geen vuurwerk af te steken', sluit Ajax het bericht af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen