Hans van de Haar zet Nederlandse club neer in Verenigde Staten

Hans van de Haar zet Nederlandse club neer in Verenigde Staten

12 december 2019 – Hans van de Haar (44) heeft zich met vrienden ingekocht bij het Amerikaanse Miami Dutch Lions. Hij wil bij die amateurclub, spelend op het hoogste niveau, een Nederlandse enclave beginnen. Als speler kwam Van de Haar in het verleden zelf uit voor Dayton Dutch Lions. Ook speelde de voormalig spits voor onder meer De Graafschap, FC Utrecht en ADO Den Haag.Miami Dutch Lions is een nieuwe club in de National Premier Soccer League. "Die competitie in Amerika is mij altijd bijgebleven", laat Van de Haar weten aan RTV Utrecht. "Het is echt een nieuwe wereld en we kregen de kans om ons in te kopen bij de Miami Dutch Lions. We hebben een licentie gekocht voor de NPSL en willen vooral met Nederlandse spelers spelen. We willen een Nederlandse enclave oprichten, die woont op vijftien minuten van South Beach in Miami."

Van de Haar vergelijkt het niveau met de onderkant van de Tweede Divisie en de bovenkant van de Derde Divisie. "Maar het is heel moeilijk te vergelijken. De Amerikaanse spelers hier zijn veel fitter. Tactisch zou ik ze een 4 of 5 geven in vergelijking met Nederlanders, maar fysiek hebben ze echt een 10+. Het is hier in de zomer 35 of 40 graden Celsius, dus het is echt een compleet ander avontuur."

Voor het nieuwe seizoen zoekt Van de Haar minimaal 22 spelers. Minimaal de helft moet Nederlands zijn. "Ik heb al veel respons gehad toen bekend werd dat wij deze club oprichten, vanuit heel Amerika. Bij Miami Dutch Lions willen we in eerste instantie Nederlandse spelers, die zich hier in de kijker kunnen spelen. Voor amateurs is het in Nederland lastig om hogerop te komen, hier maak je makkelijker die stap. En het is de competitie van je leven. Je leven is hier totaal iets anders."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021