Gisteren gemist: Gattuso trainer Napoli, spektakel in CL

12 december 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 11 december.

Napoli handelt snel en presenteert Gattuso als coach

Zoals verwacht is Gennaro Gattuso de nieuwe hoofdtrainer van Napoli. De Italiaanse oud-middenvelder is woensdagavond gepresenteerd als nieuwe coach. Dat is daags na het ontslag van Carlo Ancelotti gebeurd. Die coach werd dinsdag de laan uitgestuurd na de 4-0 overwinning op KRC Genk in de Champions League.

Van der Sar na eliminatie: "We parkeren ons doel zeker niet"

Dat Ajax is uitgeschakeld in de Champions League, betekent niet dat de doelen ineens compleet veranderen. De Amsterdammers hebben nog steeds de ambitie om bij de grootste clubs van Europa te behoren. Daardoor spreekt algemeen directeur Edwin van der Sar daags na het verlies tegen Valencia van 'een flinke tik'.

Sprookje van Atalanta: via Houdini-act ronde verder

Ondanks dat Atalanta Bergamo de eerste drie wedstrijden in de Champions League verloor, is het door in het miljardenbal. De Italiaanse debutant moest woensdag winnen van Shakhtar Donetsk en deed dat zeer knap met 0-3. Ondertussen kreeg het hulp van koploper Manchester City, dat met 1-4 won bij Dinamo Zagreb. Dat was genoeg voor Atalanta, dat uiteindelijk met zeven punten verder is in de Champions League.

PSG verpulvert Galatasaray, Brugge verliest van Real

Paris Saint-Germain heeft de groepsfase van de Champions League in stijl afgesloten. De Fransen hadden woensdag geen kind aan Galatasaray: 5-0. De zege was vooral te danken aan de goed presterende aanvalslinie met onder meer Neymar en Kylian Mbappé.

Atlético krijgt twee penalty's cadeau: geen illusies voor Bosz

Atlético Madrid heeft zich als zestiende en laatste club verzekerd van Champions League-overwintering. Een thuiszege op hekkensluiter Lokomotiv Moskou was voor Los Rojiblancos genoeg om als tweede in Groep D te eindigen en Bayer Leverkusen naar de Europa League te dirigeren. De ploeg van Peter Bosz en Daley Sinkgraven ging in de slotfase onderuit tegen koploper Juventus – zonder Matthijs de Ligt – op, maar het resultaat van die wedstrijd was al niet meer van belang.

Bayern wint ook laatste duel, debuut Zirkzee tegen Spurs

Bayern München heeft de indrukwekkende groepsfase woensdag op een geweldige manier afgesloten. Het won namelijk ook de zesde en laatste wedstrijd uit de poule tegen Tottenham Hotspur: 3-1. Bijzonder was dat Nederlander Joshua Zirkzee zijn debuut heeft gemaakt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen