Sprookje van Atalanta: via Houdini-act ronde verder

11 december 2019, 21:01   Bijgewerkt: 11 december 2019, 23:20

Ondanks dat Atalanta Bergamo de eerste drie wedstrijden in de Champions League verloor, is het door in het miljardenbal. De Italiaanse debutant moest woensdag winnen van Shakhtar Donetsk en deed dat zeer knap met 0-3. Ondertussen kreeg het hulp van koploper Manchester City, dat met 1-4 won bij Dinamo Zagreb. Dat was genoeg voor Atalanta, dat uiteindelijk met zeven punten verder is in de Champions League.

Atalanta pakte slechts één punt in vier duels en stond voor de zware opdracht om Shakhtar te verslaan in Oekraïne. Bij de Italianen stonden Marten de Roon in de basis en zat Hans Hateboer op de bank. De ploeg had het lastig in de eerste helft en kwam enkele keren goed weg bij grote kansen. In de tweede helft ging het beter en kwam de ploeg op voorsprong in de 68ste minuut. Timothy Castagne tikte binnen na een klutssituatie. Toen Dodo van Shakhtar tien minuten later rood kreeg, zat Atalanta op rozen.

Het team trok de goede lijn vervolgens door en liep uit naar een knappe 0-3 overwinning. Mario Pasalic maakte tien minuten voor tijd de belangrijke 0-2 en Robin Gosens, die in de basis stond, maakte het feest compleet. Hij schoot van dichtbij raak na geschutter in de defensie. Atalanta stond voor vandaag nog onderaan in de groep, maar is dus toch door in het miljardenbal.

Tegelijkertijd verloor Dinamo Zagreb thuis van Manchester City. De Kroaten waren bij winst zeker van de eerste plaats, maar slaagden er niet in om te stunten. Een prachtige volley van Dani Olmo betekende al snel de 1-0, maar vervolgens ging het mis tegen de Engelse topploeg. Gabriel Jesus maakte een hattrick en ook Phil Foden kwam tot scoren: 1-4. Shakhtar speelt na de winterstop Europa League-voetbal, Dinamo moet de wonden likken.