Napoli handelt snel en presenteert Gattuso als coach

11 december 2019, 18:20   Bijgewerkt: 11 december 2019, 19:56

Zoals verwacht is Gennaro Gattuso de nieuwe hoofdtrainer van Napoli. De Italiaanse oud-middenvelder is woensdagavond gepresenteerd als nieuwe coach. Dat is daags na het ontslag van Carlo Ancelotti gebeurd. Die coach werd dinsdag de laan uitgestuurd na de 4-0 overwinning op KRC Genk in de Champions League.

De 41-jarige Gattuso voerde woensdag gesprekken met Aurelio De Laurentiis en leidde zelfs al een training. De Italiaan heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, met een optie op een extra jaar. De oud-international stopte in 2013 met profvoetbal en werd daarna hoofdcoach van AC Milan, FC Sion en AC Milan. In Milaan waar hij als speler furore maakte, werd hij eind mei ontslagen.

Gattuso krijgt bij Napoli de kans om de ploeg weer uit het slop te trekken. De Italiaanse topploeg staat in de achtste finales van de Champions League, maar is in de competitie minder goed bezig. De ploeg staat zevende, met zeventien punten achterstand op koploper Internazionale. Dat moet beter en het is aan Gattuso om dat voor elkaar te krijgen. Vorig seizoen eindigde de club nog als tweede.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen