Van Bommel wil punten pakken voor UEFA-ranking

11 december 2019, 14:57

Overwinteren zit er niet meer in, maar bij PSV neemt men het laatste groepsduel in de Europa League desalniettemin serieus. Mark van Bommel neemt donderdag tegen Rosenborg BK alleen genoegen met een overwinning. "Helaas doen we niet meer mee", aldus de coach.

PSV kan nog in punten gelijk komen met LASK Linz, maar het onderling resultaat spreekt in het voordeel van de Oostenrijkse club. "Normaal gesproken moet je al je thuiswedstrijden winnen en uit ergens een gelijkspel binnenhalen. Tja. Het gebeurt wel vaker dat je tien punten haalt en toch niet doorgaat", baalt Van Bommel op de persconferentie daags voor de wedstrijd in het Philips Stadion.

Ondanks dat PSV niet meer kan stijgen in de groep, spelen de Eindhoven voor de winst. "We moeten zoveel mogelijk punten bij elkaar sprokkelen", doelt de coach op de UEFA-coëfficiëntenlijst, waar Nederland nu negende staat. Van Bommel weet nog niet of PSV ook op volle sterkte aantreedt tegen Rosenborg. "Zonder vooruit te lopen op de opstelling, zouden we ook een aantal jongens wat rust kunnen geven. Niet iedereen is honderd procent fit. Anderzijds wil je om in het ritme te blijven met dezelfde elf spelen. We zullen na de training de balans opmaken wie er gaat starten en hoe lang sommigen zullen spelen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen