Vrees voor voortbestaan FC Dordrecht: "Dit sloeg in als een bom"

11 december 2019, 14:19   Bijgewerkt: 11 december 2019, 14:32

Supporters van FC Dordrecht maken zich zorgen over het voortbestaan van hun club. Vorige week maakte voorzitter Hans de Zeeuw bekend dat de Schapenkoppen mogelijk bezig zijn aan hun laatste seizoen. De club krijgt geen garantstelling van de gemeente voor het opknappen van het stadion.

Dat vindt Emiel Grootenboer, voorzitter van de supportersvereniging van FC Dordrecht, onbegrijpelijk. "Dit sloeg in als een bom. We waren verbijsterd. We zijn al vijftien jaar bezig met een nieuw stadion. Met dit plan, dat geregisseerd werd door de gemeente, had ik het idee dat we een stap zouden zetten", laat hij weten aan RTV Rijnmond.

"Mensen voelen zich gewoon bedonderd", gaat hij verder. "Eerdere plannen sneuvelden omdat er geen commercie mag komen op deze locatie. De gemeente gaf aan dat er geschakeld moest worden naar maatschappelijke instellingen. Maar als het puntje bij paaltje komt, wordt een goed plan voor heel het sportpark Krommedijk afgeschoten. In mijn optiek is het politieke onwil."

Op de achtergrond zijn supporters bezig met plannen om het voortbestaan van de club te garanderen. "Ik zag al een inzamelingsactie voorbij komen. Vijf jongens hebben hier in het supportershome een tekening gemaakt hoe het clublogo eruit kan zien als een groot merk als Red Bull achter de club zou gaan staan. Er is genoeg reuring binnen de club om de gemeente en sponsoren te laten zien dat er absoluut draagvlak is voor een mooie betaald voetbalorganisatie op het eiland."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen