Blunderende Genk-doelman krijgt bijval: "Is een geweldig talent"

Blunderende Genk-doelman krijgt bijval: "Is een geweldig talent"

11 december 2019 – Het kan verkeren voor Racing Genk-doelman Maarten Vandevoordt. De zeventienjarige doelman maakte dinsdagavond zijn debuut in de Champions League en werd daarmee de jongste keeper ooit in het miljoenenbal. De uitwedstrijd tegen Napoli liep echter uit op een drama voor het jonge talent. De keeper ging in de openingsfase gruwelijk in de fout, veroorzaakte en penalty en kreeg later nog een panenka om de oren.Al na drie minuten ging het helemaal mis bij het debuut van de doelman. Vandevoordt kreeg een terugspeelbal, maar twijfelde te lang waardoor hij Arkadiusz Milik wel heel makkelijk aan een treffer hielp. Trainer Hannes de Wolf sprong in de bres voor de jonge keeper. "Hij heeft het goed gedaan", sprak de trainer tegenover Sporza. "Fouten maken hoort er bij. Ik heb heel veel respect voor de manier waarop hij na zijn fout doorging. Ik had een kort gesprek met hem op het veld na zijn eerste fout en je zag hoe hij zich herpakte."

Nog voor de rust ging Vandervoordt weer opzichtig in de fout. Hij kwam bij een dieptebal uit zijn goal, maar raakte de man in plaats van de bal waardoor de bal op de stip ging. "Wij brengen Maarten in de problemen. We moeten de bal gewoon wegspelen, dat had veel eerder gekund. Nu zetten we hem in de zeik", sprak Genk-verdediger Casper de Norre. In de tweede helft werd de vernedering compleet toen Dries Mertens uit een nieuwe penalty met een panenka scoorde. "Er verandert niets. Hij is een hele grote doelman", sprak Wolf nogmaals zijn steun uit.

Genk verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-0. De ploeg haalde maar één punt in de groepsfase van de Champions League en werd daarmee kansloos laatste in de poule. Napoli verzekerde zich door de overwinning van de volgende ronde. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 29 februari 2020

  2. vrijdag 28 februari 2020