Spoorboekje: Feyenoord en AZ in actie in de Europa League

12 december 2019, 07:00   Bijgewerkt: 11 december 2019, 23:55

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 12 december.

Specials

Tops en flops

Zoals altijd zet FCUpdate.nl na de Champions League-speelronde de belangrijkste tops en flops op een rij. Wie presteerden goed en wie juist niet in de laatste ronde van de groepsfase?

Wedstrijden

Standard Luik - Arsenal (18.55 uur)

Arsenal won afgelopen weekend tegen West Ham United (1-3) eindelijk weer eens, maar de sportieve crisis is nog niet bezworen. De Londense club staat slechts negende in de Premier League en is ook nog niet helemaal zeker van Europese overwintering. De kans dat The Gunners vanavond niet doorstoten naar de laatste 32, is klein. Arsenal heeft drie punten meer dan nummer drie Standard Luik en door de 4-0 overwinning in Londen moeten de Belgen met enorme cijfers winnen om het team van interim-trainer Fredrik Ljungberg te passeren.

PSV - Rosenborg BK (18.55 uur)

Het Europese seizoen van PSV zit er bijna op. De Eindhovenaren kunnen niet meer doorstoten naar de knock-outfase van de Europa League, maar komen vanavond nog wel een laatste keer in actie in de groepsfase. Tegenstander is het nog puntloze Rosenborg BK, dat eerder in Noorwegen met 1-4 werd verslagen. Om het Nederlandse voetbal nog een enigszins goede dienst te bewijzen, moet PSV vanavond de volle buit pakken.

Manchester United - AZ (21.00 uur)

Een prachtig affiche voor AZ, dat het op Old Trafford opneemt tegen grootmacht Manchester United. Hoewel de Alkmaarders zich twee weken geleden al plaatsten voor de knock-outfase van de Europa League, staat er vanavond toch nog wat belangrijks op het spel: de groepswinst. Dan moet Manchester United, waarvan wordt verwacht dat het niet op oorlogssterkte aantreedt, wel worden verslagen. Een lastige opgave, maar gezien de vorige ontmoeting niet onmogelijk.

FC Porto - Feyenoord (21.00 uur)

De kans is klein, maar Feyenoord kan nog Europees overwinteren. De opdracht is simpel: zelf stunten bij FC Porto en hopen dat Rangers weet te winnen van Young Boys. In het Estádio do Dragão zal de Rotterdamse club worden gesteund door de meegereisde supporters. Zij waren aanvankelijk niet welkom in het stadion, maar Feyenoord ging met succes in beroep bij de UEFA en kreeg maandag goed nieuws.

Voetbal op tv

18.55 uur: PSV - Rosenborg BK, RTL 7 & FOX Sports 2 - live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Standard Luik - Arsenal, FOX Sports 1 - live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Eintracht Frankfurt - Vitoria Guimaraes, FOX Sports 4 - live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Manchester United - AZ, FOX Sports 1 - live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: FC Porto - Feyenoord, RTL 7 & FOX Sports 2 - live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Rangers - Young Boys, FOX Sports 4 - live verslag van het Europa League-duel

23.30 uur: Europa League Highlights, FOX Sports 2, samenvattingen Europa League-wedstrijden

23.40 uur: Europa League Samenvattingen, RTL 7, samenvattingen Europa League-wedstrijden

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen