Lampard: "Uitschakeling Ajax geeft aan hoe sterk deze poule was"

Lampard: "Uitschakeling Ajax geeft aan hoe sterk deze poule was"

11 december 2019 – Frank Lampard is enorm content met de plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League. Zijn ploeg won met 2-1 van Lille en is daardoor geplaatst als nummer twee in Groep H. Dat Ajax werd uitgeschakeld zegt volgens de Engelse manager genoeg over de zware poule.Chelsea was voorafgaand aan de wedstrijd tegen Lille de nummer drie in de poule, maar wist dat het bij een overwinning door zou stoten naar de volgende ronde. Ongeacht het resultaat in Amsterdam. "We moeten heel erg blij zijn dat we hier staan", sprak Lampard via de officiële kanalen van de club. "We hebben veel kwaliteit en veerkracht moeten tonen om door te gaan in deze groep. Dat een team als Ajax wordt uitgeschakeld in deze groep, geeft aan hoe zwaar deze was."

Lampard weet dat er na de poulefase opnieuw een sterke tegenstander zal wachten. De Londense formatie werd tweede in de poule en krijgt daardoor te maken met een groepshoofd uit een andere poule. "Het gaat ongetwijfeld een zware loting worden. Ik ga het gewoon kalm bekijken. Het is een test en een uitdaging die wij willen. We gaan er gewoon vol voor."

Transferwindow 
Chelsea kreeg onlangs te horen dat de club in januari weer spelers mag aantrekken, omdat het transferverbod door de CAS gehalveerd werd. "Ik ben heel rustig over deze transferwindow. Het is altijd lastig om in januari zaken te doen", sprak hij. "Met Eden Hazard verloren wij afgelopen zomer een speler met veel scorend vermogen. We kijken in januari naar alle posities in het team, maar als we kijken waar we echt beter kunnen worden dan is dat voorin."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021