Memphis furieus: "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt"

Memphis furieus: "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt"

11 december 2019 – Olympique Lyon bereikte dinsdagavond de achtste finale van de Champions League, maar na het 2-2 gelijkspel tegen RB Leipzig ging het vooral over een moment ná de wedstrijd. Een Lyon-supporter sprong over de boarding met een beledigend spandoek gericht aan verdediger Marcelo. Memphis Depay snelde naar de fan toe, pakte het spandoek af en haalde in een later interview ongenadig hard uit naar de betreffende supporter.Op het spandoek was de Braziliaanse verdediger afgebeeld als ezel. 'Marcelo verlaat de club', luidde de begeleidende tekst. "Wat kan ik zeggen? Kijk naar mijn ogen. Wat zien jullie? Ik ben geschokt, furieus. Ik weet niet wat ik moet zeggen. We speelden niet onze beste wedstrijd, maar kwalificeerden ons wel. De spelers die op het veld stonden, gaven alles. Iemand uit het team (Marcelo, red.) heeft problemen met de supporters. Hij wordt niet gesteund. Wat verwacht je dan van het team? Denken jullie dat we dan de supporters gaan bedanken? Ze zeggen dwaze dingen over iemand zijn familie, zijn kinderen. Daar heb ik geen woorden voor", aldus een woedende Memphis in gesprek met RMC Sport.

Toen Memphis het spandoek zag, reageerde hij direct. "Ik moet er wat voorzichtig mee zijn. Het doet me denken aan mijn verleden, mijn leven. Die man wil ik niet meer zijn. Ik ben volwassener en kalmer geworden. Het heeft geen enkele nut om in een vol stadion te spelen als we niet na de wedstrijd niet met de supporters kunnen samenkomen. Ze willen niet één zijn met het team", gaat de Oranje-international verder."

"Ik ben ernaartoe gerend om het spandoek weg te halen. Wie heeft er tijd voor om dat te maken?  Die mensen hebben kinderen, ze moeten werken. Als je daar de tijd voor hebt, moet je echt iets beters met je leven doen. Als je hier komt om ons te steunen, wordt dat gewaardeerd. Maar je moet iedereen steunen. Ze hebben ons bespot, bepaalde stafleden en bepaalde spelers. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het is aan de voorzitter, de coach en de club om verantwoordelijkheid te nemen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020