Valencia-trainer Celades lyrisch over ploeg na 'onvergetelijke dag'

Valencia-trainer Celades lyrisch over ploeg na 'onvergetelijke dag'

11 december 2019 – Valencia won dinsdagavond met 0-1 van Ajax en plaatste zich daardoor als groepshoofd voor de volgende ronde van de Champions League. Valencia-trainer Albert Celades kon zijn geluk niet op en spreekt van 'een dag om nooit meer te vergeten'. De trainer is trots op de prestatie van zijn spelers in de belangrijkste wedstrijd van zijn leven.Valencia kwam na dik twintig minuten spelen op voorsprong en verdedigde die voorsprong daarna met man en macht. Het bleef bij die enige goal waardoor Valencia zich verzekerde van de volgende ronde in het miljoenenbal. "Een onvergetelijke dag", sprak Celades na afloop tegenover de Spaanse media. "We hebben een geweldig team uitgeschakeld. We weten allemaal hoe zij speelden in het vorige Champions League-seizoen. Ik ben enorm trots op het team. Deze dag gaan we nooit meer vergeten, de fans ook niet."

Lees ook: Ajax' afscheid van CL-podium komt te snel: "We verdienden meer"

Door de overwinning is Valencia na zes wedstrijden zelfs groepshoofd geworden van Groep H. "Dat is ongelofelijk knap als je ziet bij wat voor teams wij in de groep zaten. Chelsea en Ajax zijn twee teams van wereldniveau. Lille was ook een heel goed elftal", sprak hij. "Ik denk dat we het niet beter hadden kunnen doen dan hoe wij het gedaan hebben. Deze groep kan alles."

De Spaanse trainer wist hoe belangrijk deze wedstrijd was en roemt de prestaties van zijn spelers. "De spelers zijn helden, alle complimenten naar hen. Het is een voorrecht om elke dag met deze jongens te werken. Dit was de belangrijkste wedstrijd die ik als coach heb meegemaakt. Het voelde echt als een finale. Het was een geweldige dag", besluit hij. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020