Ten Hag hekelt tegengoal, maar is positief over spel Ajax

Ten Hag hekelt tegengoal, maar is positief over spel Ajax

10 december 2019 – Ajax-trainer Erik ten Hag begrijpt dat de Spaanse media na afloop spraken van een wonder na de nederlaag van de Amsterdammers tegen Valencia. De oefenmeester is teleurgesteld en vindt dat zijn ploeg domineerde in de Johan Cruijff ArenA.Na de 0-1 nederlaag geeft Ten Hag bij Veronica aan waarom Ajax niet overwintert in het miljardenbal. "We hebben niet gescoord. Hebben ze niet benut en krijgen een onnodig doelpunt tegen. Totaal onnodig, want we hebben nauwelijks iets weggegeven. Dat is ontzettend bitter." Over de tegengoal is de coach totaal niet te spreken. "We verliezen twee keer heel snel de bal, dat mag op dit niveau niet. Daardoor sta je niet goed in de omschakeling. Dan repareren we het alsnog niet. Daarna hebben we wel de kansen gehad om het recht te trekken, maar dat hebben we niet gedaan."

Lees ook: Tadic verbijsterd na uitschakeling: "Ik weet niet wat te zeggen"

Vorig jaar reikte het Ajax van Ten Hag tot de laatste vier, dit jaar rest de Europa League na de winter. De trainer vindt dat Ajax dankzij het goede spel van de eerste paar wedstrijden recht had op meer. "De teleurstelling is heel groot. We hebben tien punten en een goede groepsfase gespeeld. Hebben op de rand van kwalificatie gestaan, twee wedstrijden terug. Maar het is niet zo en dan moet je naar jezelf kijken waar je het hebt laten liggen."

Spaanse media spraken na afloop al snel van een wonder en daar kan Ten Hag wel inkomen. "Natuurlijk is het een wonder, we hebben de wedstrijd totaal naar onze hand gezet. Aanvallend had het rustiger gekund. Dan is het bitter en dan kan ik me voorspellen dat Spaanse media zeggen dat het een wonder is dat Valencia doorgaat."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 22 januari 2020

  2. dinsdag 21 januari 2020