Blind wijt uitschakeling deels aan pech na 'aardige wedstrijd'

Blind wijt uitschakeling deels aan pech na 'aardige wedstrijd'

10 december 2019 – Daley Blind vindt dat Ajax ondanks de domper tegen Valencia niet onverdienstelijk speelde. De verdediger erkent dat de ploeg weinig kansen creëerde, maar het ontbeerde hem niet voor het eerst deze Champions League-campagne ook aan een beetje pech.Bij Veronica doet Blind zijn relaas na de 0-1 nederlaag tegen de Spanjaarden. Hij is nog beduusd van de uitschakeling. "Ik moet het zelf nog analyseren. Het is veel emotie dat er bij mij in zit. Ik denk dat we een redelijke wedstrijd speelden. Zij hebben twee kansen gehad. Verder hebben we geprobeerd te wedstrijd te domineren. In de tweede helft spelen we heel goed, maar vandaag valt 'ie niet goed."

Toch is het opvallend dat Ajax tot in de blessuretijd geen enkele keer op doel schoot. "We hebben geen echte kansen had", erkent de verdediger. Maar qua spel waren we dominant en durven we veel op hun helft te spelen, maar weinig kansen ja, dat klopt. Dat geluk missen we helaas vandaag."

Met de tumultueuze wedstrijd tegen Chelsea (4-4) in het achterhoofd, vindt Blind dat Ajax ook pech heeft gehad in de zes groepswedstrijden. "Het is pijnlijk. We moeten naar onszelf kijken, maar we hebben ook niet veel geluk gehad deze campagne. We hebben echt geen slechte wedstrijden gespeeld, dan is het zonde dat je met tien punten eruit valt." 

Halverwege de tweede helft was er nog een opvallend moment. Blind ging plots naar de grond en leek de wedstrijd niet meer te kunnen hervatten. "Ik was bezig met het spel en alles werd wazig. Toen zakte ik in elkaar. De dokter zei dat ik snel wit wegtrok, maar ik kreeg weer snel terug."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020