Memphis grijpt heldenrol bij comeback Olympique Lyon

10 december 2019, 23:06

Memphis Depay heeft Olympique Lyon naar de volgende ronde in de Champions  League geloodst. Hij maakte tegen het al geplaatste RB Leipzig de cruciale 2-2 nadat Lyon bij rust nog tegen een 0-2 achterstand aankeek. In dezelfde poule gaat Benfica naar de Europa League, voor Zenit St. Petersburg zit het Europese avontuur erop.

Olympique Lyon - RB Leipzig 2-2

Memphis en Tete verschenen beiden aan de aftrap. Negen minuten later moest het Nederlandse duo in Franse dienst de eerste domper verwerken. Doelman Anthony Lopes dupeerde zijn ploeg door Yussuf Poulsen neer te leggen in het strafschopgebied. Na inmenging van de VAR ging de bal terecht op de stip. Op het schot van Timo Werner had Lopes vervolgens geen antwoord. Zo'n twintig minuten later ging de bal wederom op stip. Ook deze keer maakte Werner geen fout. Lyon herstelde zich vroeg in de tweede helft. Een prachtig geplaatst schot van Houssem Aouar bracht de Fransen terug in de wedstrijd.

Virtueel lagen Les Gones daarmee nog steeds uit Europa en dus werd Leipzig steeds meer onder druk gezet. Memphis stichtte meerdere keren gevaar voor het Duitse doel. Dat betaalde zich in de slotfase uit tot de winnende treffer. Memphis nam de bal handig mee in het strafschopgebied en legde de bal beheerst achter Peter Gulcas. Voor Memphis was dat zijn vijfde treffer in zijn vijfde Champions League-optreden van dit seizoen. Belangrijker nog voor Memphis is dat zijn treffer Lyon in de volgende ronde van de Champions League brengt.

Benfica - Zenit St. Petersburg 3-0

Benfica profiteerde dankbaar van twee defensieve fouten bij Zenit. Routinier Branislav Ivanovic tastte in de beginfase van de tweede helft lelijk mes en werd een dure rekening. Benfica nam over en opende Franco Cervi de score. Benfica kon het duel beslissen nadat Douglas Santos een onhandige handsbal maakte in de eigen zestien. Dat betekende een strafschop én een tweede gele kaart voor Santos. Pizzi schoot de penalty binnen. Zenit besloot de avond in stijl met een eigen doelpunt van Sardar Azmoun. Dat betekende de laatste dadendrang van Zenit in Europa, voor Benfica gaat het avontuur verder in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen