Dortmund profiteert van sportieve plicht FC Barcelona

Dortmund profiteert van sportieve plicht FC Barcelona

10 december 2019 – Borussia Dortmund gaat samen met FC Barcelona door naar de knock-outfase van de Champions League. De Duitsers wonnen met alle moeite thuis van Slavia Praag (2-1) en zagen dat Internazionale niet wist te winnen van de Catalanen.Internazionale – FC Barcelona: 1-2
FC Barcelona trad aan zonder een groot deel van de sterren. Lionel Messi bleef thuis, Frenkie de Jong en Luis Suárez vielen na een ruim een uur in. Internazionale had aan een overwinning genoeg en kreeg in de openingsfase dotten van kansen. Toch waren het de Catalanen die voor het eerst scoorden. Nadat Arturo Vidal niet kon afdrukken, lukte dat Carles Perez wel. Een doemscenario voor Inter, dat via Romelu Lukaku wel vlak voor rust op gelijke hoogte kwam, maar daardoor wel naar de verrichtingen bij Borussia Dortmund – Slavia Praag moest kijken.

Na rust kreeg Lukaku een gigantische kans, maar Neto hield Barcelona op de been. Verder had het tweede bedrijf, behoudens twee afgekeurde treffers van, niet veel om het lijf en omdat Dortmund wel scoorde in de tweede helft, rest voor Internazionale de Europa League. Zeker nadat Ansu Fati het duel ook nog in Spaans voordeel besliste.

Borussia Dortmund – Slavia Praag: 2-1
De openingsfase van Dortmund was uitstekend. De Bundesliga-ploeg creëerde kansen genoeg in de eerste paar minuten en na een fraai uitgespeelde aanval tikte Jadon Sancho op aangeven van Marco Reus binnen. De wisselvalligheid die de ploeg de laatste weken parten speelde, kostte Dortmund ook de voorsprong. Na een aantal katachtige reddingen van Roman Bürki wist Tomás Soucek de keeper wel te kloppen.

Een kwartier had BVB nodig om de stugge Tsjechen wederom op achterstand te zetten. Na een leep balletje van Sancho schoot Julian Brandt uit een lastige hoek raak. En dat bleek ook na een rode kaart voor Julian Weigl genoeg om door te bekeren in de Champions League

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020